Три безплатни онлайн състезания с награди за ученици

Три безплатни онлайн състезания с награди за ученици

Три безплатни онлайн състезания за ученици с Кан Академия в периода 22 март – 15 юни организира Сдружение “Образование без раници”:

·         по математика – за ученици от 1 до 12 клас

·         по компютърно моделиране, програмиране и компютърни науки – за ученици от 1 до 12 клас

·         по история – за ученици от 5 до 9 клас

Състезанията помагат на учители и родители да насърчат децата да учат и да развиват нови умения и са допълнителна мотивация в час или у дома. Те помагат на учениците да се подготвят за изпитвания, контролни, класни, а и матури, а на учителите могат да помогнат с поставянето на оценки.


За всяко състезание има няколко десетки награди за учениците и учителите, предоставени с подкрепата на партньорите ни Ozone.bg, Chaos, Посолството на САЩ в България и сдружение “Българска история”. Състезанието се организира с цялостната подкрепа на Фондация “Америка за България”, основен партньор на “Образование без раници”.

Състезанието е възможност за всички ученици да демонстрират специални постижения – както за отличниците, които редовно са по олимпиади, така и за учениците със затруднения, които в Кан Академия могат да демонстрират и докажат усърдие и упоритост да усвоят материал, който ги е препъвал. Според организаторите, всеки целенасочено запълнен пропуск и всяко ново знание и умение заслужат поощрение. Така трябва да функционира и училището. Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш само едно – всеки може да научи всичко!” Затова състезанията са на първо място състезание със самия себе си, а всички, надминали себе си, ще се състезават и за интересни награди.

Повече за състезанията, условията и регистрацията за участие можете да намерите на сайта на сдружение Образование без раници. В него също може да научите повече за мисията на “Образование без раници” и основния му проект – преводът, популяризирането и прилагането в България на най-мащабния онлайн портал за образование в света, при това напълно безплатен – Кан Академия (Khan Academy).

Допълнителни линкове:

Безплатни онлайн състезания за ученици 2021

Кан Академията на български

Страница на Кан Академия във Фейсбук      

Отзиви за Кан Академия на пилотни учители и ученици в България      Оригинален сайт на Кан Академията на английски език
За допълнителна информация:

Розалина Лъскова
Изпълнителен директор, Сдружение „Образование без раници“

Тел. 0885226012
Имейл: r.laskova@obr.education

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.