Топ 10 eSports популярни в България

Топ 10 eSports популярни в България

Все повече фенове набира eSports сцената в световен мащаб. Т.нар. електронни спортове бележат непрекъснат растеж на своята популярност, което води и до значително повишаване на наградните фондове. Да се превърнеш в eSports професионалист е все по-трудно, но за сметка на това – наистина удовлетворяващо.

Вече всеки може да стане част от eSports света, благодарение на своя bwin залог, например. Стига да имате поне основни познания за електронните спортове, можете да използвате тези свои знания, изкарвайки нелоши пари от своите залози. А ето и кои са най-популярните eSports дисциплини сред българските фенове.

FIFA

Без съмнение, FIFA е може би най-популярният футболен симулатор в света на гейминга, като това важи и за българската сцена. България има и някои отлични eSports играчи в тази дисциплина, като пример за това е Станислав WickyBG Чакъров, който има множество успехи на чуждестранни състезания.

League of Legends

Наричана от играчите просто “Лигата”, League of Legends е култова онлайн батъл арена игра, наложила се като един от безспорните лидери в eSports вселената. Българската LoL сцена също не спира да се развива, при това – с все по-бързи темпове. Има множество българи, които редовно стриймват това заглавие и поддържат едно чудесно комюнити от фенове.

CS:GO

Един от наследниците на легендарния шутър Counter-Strike, CS:GO е знакова дисциплина в света на eSports. Тук отново нещата са разделени на терористи и контра-терористи, като често CS:GO мачовете предлагат истинско зрелище на феновете.

DOTA 2

DOTA 2 е една от игрите с най-силно комюнити сред българските фенове. Изградена върху основата на картата Defense of the Ancients от стратегията WarCraft III на Blizzard, DOTA 2 е заглавие с култов статут за десетки милиони геймъри по цял свят.

Call of Duty

Надали има фен на шутърите от първо лице, който поне веднъж да не е играл някоя от многото разновидности на Call of Duty. Тук разнообразието е огромно, защото тази поредица може да ви отведе от времената на Втората световна война до бъдещето и битките в Космоса. Вие преценете къде искате да попаднете.

Overwatch

С Overwatch Blizzard доказаха, че умеят да правят не само стратегии и RPG-та, за което добре знаем, но и качествени шутъри от първо лице. Със сигурност това е един доста различен FPS от повечето други, но именно това го прави и толкова предпочитан от милиони играчи.

Fortnite

Когато говорим за най-популярни eSports игри не само в света, но в България, няма как да пропуснем и Fortnite – един от големите хитове сред подрастващи и тийнейджъри. Тази игра бележи непрекъснато развитие от появата си на сцената, а макар и повечето запалени по нея да са деца, не липсват и по-възрастни, които ѝ се наслаждават.

Mortal Kombat

Mortal Kombat със сигурност не е гейминг поредица, която има нужда от представяне. Ако вашето нещо са fighting игрите, то няма как Mortal-а да не ви говори нещо. С всяко следващо издание играта става все по-добра и по-изпипана, като далеч не е изненадващо, че тя масово се играе и на различни eSports турнири.

StarCraft II

Ако сте растели през 90-те години на миналия век, няма как да не сте играли поне веднъж StarCraft II. Това бе най-популярната стратегия на своето време, а когато Blizzard обявиха нейното продължение, очаквано феновете изпаднаха в истински възторг. Най-хубавото е, че не ни разочароваха с изпълнението.

Heroes of the Storm

Завършваме с Heroes of the Storm, която изненада приятно феновете с брилянтна концепция, а именно – да обедини в една игра герои от култови заглавия на Blizzard като WarCraft, StarCraft и Diablo. Това заглавие е популярно и в България, а още повече и сред чуждестранните eSports фенове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *