Съставите на секционните избирателни комисии в община Ценово вече са уточнени

Съставите на секционните избирателни комисии в община Ценово вече са уточнени

Десет избирателни секции ще се сформират на територията на община Ценово за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Единствено в Ценово избирателите ще могат да гласуват в две секции, а за останалите населени места са предвидени по една. Съставите на пет от комисиите ще се състоят от по девет души, а в останалите ще са по седем. В случай че постъпят заявления, ще се сформира и подвижна избирателна секция. Това стана ясно по време на проведените консултации на лидерите на парламентарно представените политически сили при кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Той запозна присъстващите с най-новите указания на ЦИК за сформирането на секционните избирателни комисии.

Секретарят на общинската администрация Мария Найденова отново ще поеме върху плещите си цялостната организация по подготовката и провеждането на изборите. Окомплектоването на ръководните състави и членовете на комисиите премина при много добра организация и експедитивност. С известни компромиси представителите на парламентарно представените политически сили се договориха за ръководствата и членовете на секционните комисии. В община Ценово Коалиция „ГЕРБ – СДС“ разполага с девет ръководни позиции. ПП „Има такъв народ“ разчита на шест места в ръководствата на комисиите. Новото разпределение на позициите отреди на Коалиция „БСП за България“ пет ръководни позиции. С по четирима души в ръководствата са ДПС и Коалиция „Демократична България – Обединение“. Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ поемат две ръководни длъжности.

Според изборното законодателство списъците с гласоподавателите вече са предоставени на кметствата, публикувани са и на сайта на Общината и всеки може да провери дали фигурира в тях .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.