Среща между областния управител Виктор Стойчев и кмета на Ловеч Корнелия Маринова

Среща между областния управител Виктор Стойчев и кмета на Ловеч Корнелия Маринова

Среща между новия областен управител Виктор Стойчев и кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова се проведе на 28 януари в кабинета на градоначалника. В разговора, продължил над час, участва и председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

Кметът на Ловеч представи част от най-важните проблеми, за които общината очаква решение от държавата. Сред тях са приемането на План за възстановяване и устойчивост и споразумението за партньорство и всички програми, които се очакват да влязат в сила. Важен проблем е и как ще се излезе от натиска на  цените на газа, горивата и електрическата енергия и по-точно какво може да направи държавата за подпомагане на общините? В разговора бяха разисквани перспективите пред започналия ремонт на кв. „Младост”, необходимостта от целева субсидия – без консолидиран ВиК оператор, без ОПОС, както и с препроектиране, което е допълнителен разход.

Двете страни показаха готовност за активна позиция в помощ и подкрепа на бизнеса в условията на продължаващата пандемия.

Виктор Стойчев изрази сигурност, че ще има институционално сътрудничество в името на по-доброто бъдеще на гражданите, повече инвестиции и преодоляване на кризите.

Кметът Корнелия Маринова подчерта, че очаква сериозна подкрепа, след като Виктор Стойчев вече е бил два мандата общински съветник. Тя му подари книгата „Ловеч – градът на професорите“ от Радка Рашева с пожелания да помним, че Ловеч е град на науката, на мислещите и можещите хора.

Община Ловеч, пресцентър

28.01.2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.