Сбъдната детска мечта: В Ловеч откриха зона за игри с 4 площадки, едната за скейт

Сбъдната детска мечта: В Ловеч откриха зона за игри с 4 площадки, едната за скейт

Сбъдна се една детска мечта в Ловеч: на 12 май 2022 г. беше открита нова зона за игри и отмора на площад „Свобода“. Зоната е от четири площадки, като едната е предназначена за каране на скейтбордове. Това е най-голямата детска зона в Ловеч и тя ще задоволи постоянно растящите потребности на най-малките граждани на люляковия град.

Обектът бе открит със скромна церемония и почерпка за децата.  Участваха кметът Корнелия Маринова, заместник-кметове Даниел Колев и Венцислав Христов, главният архитект на общината арх. Минчо Петков, служители от администрацията, представители на Областен информационен център, на проектантите, строителите и строителния надзор.

„Това беше чакано събитие и благодаря на строителите от „ВИП БИЛД“ ДЗЗД, че спазиха сроковете. Благодаря и на всичко останали участници, както и  Петър Деков  от „Проекти,  програми и инвестиции“ като ръководител на проекта. Виждам как децата се радват на новите площадки, ние бяхме длъжни да направим това. Но понеже тук е жилищен район, администрацията ще наложи ограничение в ползването във времето от 14 до 16 часа и вечер след 22 часа. Ще има както физическа охрана, така и постоянно видеонаблюдение“, каза кметът Корнелия Маринова.

С този обект приключва проект „Рехабилитация и нови пространствени решения на площад „Свобода“,  който е на обща стойност 939 557, 83 лева. Осъществен е с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Изцяло са подменени настилките на площада, извършена е ревизия на озеленяването и градското обзавеждане, като са монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела, пейки и кошчета. Осигурена е достъпна среда за хората с увреждания. Изградена е поливна система, както и скейтборд площадка и три други детски площадки – за деца с увреждания, за деца от 0 до 3 години и за деца от 3 до 12 години.

Зоната осигурява място за игри и забавления на децата, подобрява условията за живот и отдих на гражданите и гостите на града. Това допринася за балансирано развитие на града и региона. Изцяло новата визия на площад „Свобода“ е перфектно съчетана с визията на останалата пешеходна зона в центъра, с което Централна градска част придобива завършен облик. Община Ловеч поднася този много хубав подарък за своите  най-важни жители – децата, и то един ден след Празника на града и броени дни преди Първи юни – денят на детето, сподели още кметът Корнелия Маринова.

Община Ловеч, пресцентър

12.05.2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *