РИОСВ – Плевен се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден“

РИОСВ – Плевен се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден“

В деня на почистването в Регионалната инспекции по околната среда и водите – Плевен ще има открит Зелен телефон, на който гражданите ще могат да получат компетентен отговор от експерт по управление на отпадъците на всички въпроси, свързани с вида на отпадъка и местата, на които може да бъде предоставен за разделно събиране и оползотворяване. Зелените телефони ще бъдат отворени от 9,00 до 19,00 часа на 12 май 2012 г., събота. Актуален номер за Плевенска и Ловешка област е 0886 399 054.
В периода 12-14 май е осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за всички транспортни средства, които се включват в инициативата.За тези три дни общините са освободени от дължимата такса за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат реално насърчени да организират прибирането на отпадъка от своята територия.. За да няма изостанали и неприбрани отпадъци от сборните пунктове, МОСВ ще предостави ваучери за гориво на стойност 60 хиляди лева на областните щабове за тяхното окончателно извозване, където това се налага в седмицата след приключване на кампанията.
Чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, МОСВ ще предостави безвъзмездно над 30 хиляди чувала и 11 хиляди чифта ръкавици в цялата страна, които ще бъдат разпределени в общините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.