РЗИ – Ловеч търси пушачи в заведения

РЗИ – Ловеч търси пушачи в заведения

По сигнал за неспазване на забраната за тютюнопушене е извършена вечерна проверка на 09.07.2021г. в 5 заведения за хранене и развлечения в гр. Ловеч. Проверени са 1 снек-бар, 2 кафе-аперитива, 1 кафе-сладкарница и 1 бар. При проверките не са констатирани нарушения на забраната за тютюнопушене, както и спазване на въведените със заповеди на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

По време на провеждане на изборите за народно събрание на 11.07.2021г., по сигнал за неспазване на противоепидемичните мерки, е извършена проверка в училище „Христо Ботев“ в гр. Троян, като са проверени 3 избирателни секции. Констатирано е носенето на задължителни предпазни маски на лицата от всички членове на изборни комисии; контрол на входа и достъпа на ограничен брой избиратели в сградата, както и спазването на физическа дистанция от граждани пред нея.

През периода за взети и изпитани по физико-химични и микробиологични показатели 24 проби води от плувни басейни. Пробите отговарят на изискванията на Инструкция 34 за хигиена на спортните обекти и екипировката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.