Първа копка на пътя до автомобилния завод в Деня на Ловеч

Първа копка на пътя до автомобилния завод в Деня на Ловеч

Първа копка на пътя до автомобилния завод ще направят утре председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и изпълнителният директор на „Литекс Моторс” АД Илия Терзиев. С това те дават старт на строителството на довеждащата пътна инфраструктура. Обектът е финансиран от държавния бюджет на Република България и е с възложител община Ловеч. Изпълнителен на строително-монтажните работи е „Интегрирани Пътни Системи” АД – София, спечелило обществената поръчка за това.
Събитието ще се проведе до централния вход на завода в с. Баховица в 16 ч. Очаква се за него да пристигне и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
След това Цецка Цачева и Цветан Цветанов ще присъстват на церемонията по връчване на наградите инвеститор и бизнесмен на годината, присъдени от община Ловеч. Заедно с тях гост на празника на Ловеч ще бъде президентът на Република България за мандат 2002-2012 г. Георги Първанов, който ще присъства и на тържественото откриване на Деня на Ловеч в 12.30 ч. в центъра на града.
Преди това – в 10.45 ч. на Ловешката крепост, ще се проведе тържествена сесия на общинския съвет, на която ще бъдат връчени отличията на новите почетни граждани на Ловеч. На тази церемония гост ще бъде зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството, бившият областен управител на Ловеч, Николай Нанков.
Община Ловеч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *