Професия типстър – как да станеш повелител на прогнозите?

Професия типстър – как да станеш повелител на прогнозите?

Спортните залози отдавна не са просто страст за любителите, но и нещо, което можете да превърнете в своя професия. Тук не говорим за самите залози, а за професията на т.нар. типстъри – хората, които са направили даването на прогнози своя работа.

Обяснено най-кратко, типстърите са хора, които дотолкова добре познават определени спортове, че срещу заплащане съветват играчите каква прогноза да направят. Някои типстъри са толкова добри и вещи в това, което правят, че успяват да се издържат единствено от тази си дейност. Ако сте решили да се развивате в тази сфера, би следвало да си изберете и добър букмейкър за целта. Прочетете това ревю за PalmsBet от Nostra Bet и научете повече за този оператор.

Как да станете типстър?

Не е нужно да казваме, че преди всичко, трябва да имате една солидна база от познания не само за конкретния спорт, но и за залозите като цяло. За да предлагате подобна услуга професионално, нужно е да имате представа за различните пазари, които букмейкърите предлагат. Само по този начин работата ви като типстър може да предлага разнообразие, с което евентуално бихте прихванали и по-голям брой клиенти.

За да добиете цялостно по-добра представа за работата на типстърите, прочетете още на този линк – тук има наистина полезна информация.

Тествайте уменията си със самите себе си

Ако сте решили да се захванете с работа като типстър, нашият съвет е да тествате уменията си, преди да потърсите първите си клиенти. Започнете да си “набелязвате” определен брой мачове или събития на седмица, все едно ги предвиждате за свои клиенти. Проследете каква успеваемост имате и преценете дали ефективността ви е достатъчно висока, за да започнете официално да предлагате услугите си.

По-добре изчакайте, ако все още нямате достатъчно висока успеваемост. Не е никак добра идея да се ангажирате с реални клиенти, ако не успеете да им осигурите ефективността, която тя очакват от вас.

Фокусирайте се върху няколко неща, в които да станете наистина експерти

Преди всичко друго, изберете един конкретен спорт, в който искате да се развивате своята кариера като типстър. Следвайте логиката, че по-добре да разбирате на експертно ниво само един спорт, отколкото да сте посредствени в няколко различни. Колкото повече време инвестирате в една конкретна дисциплина, толкова по-големи майстори ще бъдете. А ефективността на прогнозите ви ще започне да върви във възходяща линия.

След като изберете спорта, в който искате да развивате своята типстърска кариера, усъвършенствайте се в определени пазари. При някои спортове има десетки различни пазари, като със сигурност лесно ще се изгубите в тях. Най-добрите типстъри са вещи в едва няколко пазара, но това е достатъчно да предлагат висока успеваемост на клиентите си.

Учете се от най-добрите в бранша

С каквото и да се занимавате, винаги трябва да се опитвате да се учите от най-добрите. С типстърството не е по-различно. Направете си проучване кои са най-добрите в този бизнес и започнете да следите работата им. Вижте какъв тип прогнози правят, кои пазари използват, какви коефициенти предпочитат и т.н. Всяка една информация от този тип е ценна, за да изградите своята собствена услуга в бъдеще.

Водете си записки къде най-често бъркате

Би било добра идея да си водите записки, касаещи вашето собствено представяне като типстър. Винаги отбелязвайте къде най-често бъркате, кои пазари не ви спорят и къде бихте могли да подобрите своя коефициент на познати прогнози като цяло. Така бихте добили ясна представа кои са силните и слабите ви страни, за да направите нужните корекции в бъдеще. Желаем ви успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.