06 юли

10.00 ч. – Парк на Регионалния исторически музей -„Кучето, което…“ на ДКТ – Русе, представление за деца над 3 години. Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае? А кой е най-добрият учител за едно кученце? И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си.

16.00 ч. – в театъра – Творческо ателие „Жабче” за деца с театър „Арт ленд”, с предварително записване. Забавен и приятен начин за творчество и почивка, правенето на кукли провокира фантазията, сръчността, събужда твореца в детето.

17.30 ч. – ДКТ, Камерна сцена – „Жираф“ на театър „Хоп Синьор“, Гърция, представление за фамилна аудитория 6+. Касичка-жираф сменя собствениците си и оживява в съзнанието на различните си притежатели. Историята изследва живота, който съществува във всеки предмет, носещ емоции и чувства.

19.00 ч. – ДКТ, Голяма сцена – „Парченце от луната“ на ДКТ – Стара Загора, представление за фамилна аудитория 6+. Ако вярваш, че няма невъзможни неща, това представление е за теб. Ру и Леа са неразделни приятели. Те се впускат в поредица от приключения, за да вземат парченце от Луната.

07 юли

10.00 ч. – Парк на Регионалния исторически музей – „Грозното пате“ на ДКТ Враца, представление за деца. Там в двора, в кокошарника, се е сгушила в гнездото си млада патица, тя чакаше да се излюпят първите ѝ патенца…

16.00 ч. – в театъра – Творческо ателие „Пчела” за деца с театър „Арт ленд”, с предварително записване. Ще се изработват любимите на децата кукли от прежда и меки кукли, пълни с вълшебен пух.

17.30 ч. – ДКТ, Камерна сцена – „Храбрият оловен войник” на Театър „Весел“, Велико Търново, представление за деца. Героите на Андерсен са в ръцете на Съдбата – тази невидима сила, която ги тласка в различни посоки и им поставя препятствия, които трябва да преодолеят. Защо?

19.00 ч. – ДКТ, Голяма сцена –  „Геометрия на душата“ на Театро Плюс,

Испания, представление за възрастни. Представлението е комбинация от визуален, куклен, движенчески и танцов театър.

08 юли

10.00 ч. – Парк на Регионалния исторически музей – „Котаракът в чизми“ на Куклен театър Мостар, Босна и Херцеговина, представление за деца. По известната приказка на Шарл Перо за Котарака в чизми, който помага на собственика си от бедняк да стане един от най-богатите хора в кралството и да се ожени за принцесата.

16.00 ч. – в театъра – „Усмихнато другарче“ – творческо ателие за деца с ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, с предварително записване. То е весело същество, дошло от далечни-далечни страни на нашия фестивал или пък е най-доброто от всички хора, събрано в едно, за да усмихва и радва.

17.30 ч. – ДКТ, Камерна сцена – „Приказните разказвачи“ на Куклен театър – Благоевград, представление за фамилна аудитория 6+. Случайна среща между двамата чудати герои пренася малките зрители във фантастичен свят, пълен с говорещи лисици, тъжни и весели принцеси, жабоци с корони и много други чудеса, умело разказани в три приказки.

19.00 ч. – ДКТ, Голяма сцена –  „Бременските музиканти“ на Театър 199 – София, представление за фамилна аудитория 6+. И днес приказката на братя Грим е сред най-четените техни истории, апология на човешката способност за обич и за благородство, реакция против алчността и дребнодушието.