Призови места от международните състезания по ориентиране в Търговище, Димитър Христов отново първи

Призови места от международните състезания по ориентиране в Търговище, Димитър Христов отново първи

От 28 април до 1 май в околностите на Търговище се проведоха международните състезания за купа ”ВАРИАНТ 5”. Спортен клуб по ориентиране” ЛОВЕЧ” участва с осем състезатели в три от стартовете, които бяха организирали домакините от клуб „ВАРИАНТ 5”. Състезаваха се над 650 състезатели от 11 държави.
Първият старт, в който нашите взеха участие, беше спринтът на 29 април, там най-добре се представи Йоан Филипов, заемайки 4-о място в група Мъже 14-годишни. На следващия ден състезанията продължиха със средна дистанция, в която нашият представител в група Мъже 20-годишни – Иван Банов, се качи на почетната стълбичка, заемайки второ място. Добро бягане в този ден направи и Димитър Христов, нареждайки се на 5-о място в група Мъже 14-годишни.
Дългата дистанция, провела се на 1 май, се оказа истинско предизвикателство за всички, маршрутите като дължини бяха в горната граница на позволеното от правилника и самото им завършване е достойно за аплодиране. Това беше първата истинска дълга дистанция за трима от нашите състезатели – Константин Константинов –
Мъже 12, Илия Илиев – Мъже 14, и Йордан Борисов – Мъже 16. Първи май обаче бе преди всичко денят на Димитър Христов, който с невероятно точно ориентиране и изключително бързо бягане отвя конкуренцията в група Мъже 14-годишни и спечели първото място с преднина от 2 минути пред заелия второ място състезател от Румъния. В тази възрастова група добро бягане направи и Йоан Филипов, завършвайки седми. Иван Банов зае 4-о място във възрастова група Мъже 20, а при Мъже 35 Константин Василев не остави никакви съмнения кой е най-добър, побеждавайки с повече от 5 минути втория в класирането.
Следващото състезание, в което ще участват състезателите от Ловеч, е за купа ”ВИКТОРИЯ”, която се организира от СКО ”ЛОВЕЧ” и ЗАД ”ВИКТОРИЯ”АД и ще се проведе в местността „Гарваница” между селата Горско Сливово и Кърпачево на 5 май.
На следващия ден клуб ”ХЕМУС” – Троян, организира купа ”Троян” в района на село Орешак, там също ще участват нашите състезатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.