Председателят на Народното събрание Цецка Цачева пристига за Деня на Ловеч

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева пристига за Деня на Ловеч

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде в Ловеч за празника на града 11 май. Тя ще участва в церемонията по връчване на ежегодните награди за инвеститор и бизнесмен на годината в 18 ч. в ресторант „Стратеш”. Преди това в 16 ч. заедно с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев председателят на парламента ще направи първа копка на пътя до автомобилния завод в Баховица, чието строителство започва.
На празника на Ловеч ще присъства още Георги Първанов, президент на Република България 2001-2011 г. Очаква се да пристигнат и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, както и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.
По случай празника Ловеч посреща още делегация от побратимения албански град Берат. В нея са кметът на града Фадил Насуфи, общинският съветник Владимир Кумараку, директорът на местната картинна галерия Агрон Половина и Юли Алия, представител на Стопанската камара в Берат.
Честванията за Деня на Ловеч започват в 9 ч.със старт на щафетата „Пламъчета сини”. От 9 ч. е и божествената света литургия на Ловешката крепост. В 10.45 ч. пак на крепостта започва тържествената сесия на общинския съвет. Ако времето изиграе лоша шега и завали дъжд, литургията ще бъде в Катедрален храм „Света Троица”, а сесията в Ловчанско читалище „Наука”.
В 12.30 ч. е официалното откриване на Деня на Ловеч и награждаване на победителите в конкурса „Изкуство от отпадъци”. А вечерта в 20 ч. на сцената на площад „Тодор Кирков” е концертът на рок група „Сигнал”.
Община Ловеч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *