Празнични дни в училища и детски градини

Празнични дни в училища и детски градини

С поредица от тържества и инициативи училищата и детските градини в община Гулянци отбелязаха деня на детето.

В СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци директорът – Емилия Петрушева влезе във всеки клас с поздрав и пожелание за щастливо и безгрижно лято. Шестокласниците изработиха специални подаръчета, с които зарадваха по-малките ученици. Клубът по карате с ръководител Любомир Димитров направи първата си публична демонстрация – „Първи стъпки в каратето“.

В деня на детето Община Гулянци награди учениците от ОУ „Хр. Ботев“ с. Брест, участвали в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“. Денят бе специален и за участникът, който беше награден от секретаря на МКБППМН с орден „Рицар на бронзовото сърце“. Наградата се връчва ежегодно от комисията на деца извършили благородна постъпка.

ДГ „Незабравка“ празнува 1 юни с нови тениски с логото на  всяка група. Екипчетата са дело на мед. сестра в детската ясла.

ДГ „Първи юни“ с. Гиген отбеляза днешния празник с много веселие и състезателни игри, в които с желание се включиха и родителите.

В ДГ „Детска радост“ с. Милковица децата и колективът изработиха атрактивен аквариум и рисуваха върху наелон.

Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ с. Брест се забавляваха с музика, танци и мини спектакъл.

В ДГ „Слънце“ с. Сомовит и ДГ „Здравец“ с. Шияково също отбелязаха празника с балони, усмивки и дружна веселба.

По традиция всички детски градини и самостоятелната детска ясла получиха подаръци от кмета на община Гулянци с пожелание за здраве и безгрижни детски игри.

Специални подаръци от Общината получиха и всички бъдещи първокластници, които в тези дни се сбогуваха с детската градина. Малките абитуриенти демонстрираха знанията, уменията и талантите си в пъстри празнични програми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.