Полицията в Плевен стартира две акции

Полицията в Плевен стартира две акции

Полицията в Плевен стартира две акции, насочени към намаляване на риска от пътни инциденти през лятото, пише БТА. Това съобщи Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

В ход е традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Тя ще продължи до 31 август и е разделена на два етапа. Първият обхваща последните две седмици от месец юни, като е предвидено засилено полицейско присъствие около учебните заведения.  Ще се следи и за правилното превозване на деца и използването на обезопасителни системи, спиране на подходящи места за слизане на децата-пътници. „Специално внимание ще се обръща и на родителите-пешеходци, които съпровождат децата си, като ще се следи пресичането да става само на определените за това места“, подчерта Цветкова.

Тя допълни, че паралелно с тази акция, във времето на лятната ваканция – от 15 юни до 15 септември, ще се проведе и другата традиционната операция – „Безопасно лято!“, чиято цел е ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Униформените ще подпомагат трафика, ще следят и за недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата, през съботните вечери ще има засилени проверки за недопускане на управление на автомобили след употреба на алкохол, както и засилен контрол на скоростните режими. Планирани са екипи, които ще следят за нарушения в малки населени места и около увеселителни заведения, добавят от полицията в Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.