Певиците от Долна Студена станаха втори във Велики Преслав

Певиците от Долна Студена станаха втори във Велики Преслав

Женската певческа група „Зорница“ от Долна Студена спечели престижна награда на фестивала „Петровска китка“. Фолклорният събор по традиция се провежда във Велики Преслав. „Проявата, която се провежда в продължение на два дни, се радва на голяма популярност.

Само през първия ден на откритата сцена се изявиха повече от 400 изпълнители“, сподели секретарят на Народно читалище „Пробуда“ Ивелина Анчева. Певиците от „Зорница“ спечелиха второ място като заслужено получиха грамота и плакет в категорията народно пеене. Самодейките се представиха с две песни „Колю, мамин Колю“ и „Снощи отидох мамо ма“.

Изпълненията се оценяваха от тричленно жури, съставено от професионални певци.

Специално внимание беше отделено на сценичното поведение и настроение. „Близо две години заради епидемията от коронавирус нямахме изяви. Само месец след възобновяване на репетициите отново влязохме във форма. Идеята ни е да представяме и популяризираме фолклорното богатство от долното течение на Янтра“, допълни Ивелина Анчева.

На фестивала във Велики Преслав участваха и самодейките от група „Детелина“, които представиха изворен и обработен фолклор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *