СТЕМ център беше открит в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ в Ловеч. За събитието присъстваха кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова, д-р Иваничка Буровска, и.д. началник на Регионалното управление на образованието (РУО), директорът на Областна дирекция по земеделие Дияна Рускова,  директорът на ОДБХ д-р Росен Федерчев и директорът на зоопарка д-р Ивайло Станков.

Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите ученици с думите: „Радвам се, че сме в едно училище на 76 години и което отваря широко врати за всички свои възпитаници. То не случайно е национално училище  – защото е много нужно на обществото. Чудесно е, че днес откриваме един СТЕМ център, в който ще може да работи по вътрешни болести и биология, по химия и хранителни технологии. Пожелавам ви да се развивате още повече, за да бъдете конкурентни на пазара на труда.“

Кметът подари на центъра пластика, изобразяваще сова с разтворена книга, символ на мъдростта и познанието. Церемонията включваше поздравителни адреси от сродни на гимназията учреждения и изпълнения на ученически състав.

Проектът е на стойност 50 000 лв. плюс самоучастие, СТЕМ центърът е от два кабинета, разказа директорът Габриела Георгиева.  Кабинетът е оборудван  с технология тип  zSpace, която съчетава елементи от виртуална и разширена реалност в компютър.

Община Ловеч, пресцентър

21.06.2022 г.