Отбелязаха Световния ден на първата помощ

Отбелязаха Световния ден на първата помощ

Българският червен кръст заедно с другите национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец отбелязват Световния ден на първата помощ. Мотото тази година е насочено към децата и училището и гласи „Бъдете герои по първа помощ в училище и във вашата общност“.

В тази връзка ОС на БЧК – Ловеч, организира конкурс за детска рисунка на тема „Безопасността – магията да помогнеш“.

Конкурса „Безопасността – магията да помогнеш“ е с цел е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с безопасността на движението по пътищата. Той се проведе в три възрастови групи – деца до 9 години, деца от 10 до 14 години и деца от 15 до 18 години.

На 13ти септември на участниците в конкурса бе проведено обучение за изграждането на умения да се оказва първа долекарска помощ. Те се запознаха с начините за оказване на първа долекарска помощ, как може да се избегне нараняване. Също така темата за Covid е много важна, защото ние постоянно повтаряме колко са елементарни на пръв поглед това да си измият ръцете, да се слагат маски, да се пази дистанция, но всъщност елементарни на пръв поглед действия могат да запазят човешкия живот и здраве именно в една Covid пандемия“.

Наградени в най-малката категория бяха Виктория Карагьозова и Божидара Атанасова. Във втората категория призови места звеха Ралица Димитрова, Милана Карева, Викториа Петкова и Преслава Маринчева. При най- големите се отличиха Камелия Николова, Мария Исинова и Габриела Василева. Арт клуб „Усмивка“ – ППМГ Ловеч с ръководител Мариана Москова изработиха и дариха на БЧК-Ловеч платно с рисунки на спосителната верига – „осигуряване на безопасност-оценка състоянието на пострадалия-оповестяване на телефон 112-оказване на първа помощ“, които също бяха поощрени с подаръци за клуба.

На 21ви септември БЧК-Ловеч в партньорство с Областна администрация-Ловеч и Сектор „Пътен контрол“ ще проведат акция – възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.