Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова показа на пл. „Възраждане“ с какъв комплекс упражнения разгрява преди тренировки, за да поддържа спортната си форма. В открития урок се включиха множество малки и големи плевенчани – на възраст от детска градина до пенсионна, чуждестранни студенти, практикуващи спорт, както и любопитни да пробват. На всички тях Ивет Горанова напомни, че спортът е здраве, като ги окуражи да пробват нейния любим – каратето, и ако им хареса – да започнат тренировки. На участниците бяха раздадени и шишета с вода, след което им бе напомнено, че пластмасата трябва да се изхвърля разделно на обозначени за това места – днес това бе чудовището Шишеяд.

Откритата тренировка е част от програмата на Община Плевен за отбелязване на Празника на града. Спортните инициативи продължават с приключенска игра по ориентиране „Опознай Плевен“ в Градската градина, където спортен клуб по ориентиране „Север“ ще запознае желаещите с интересния спорт.

От 18.30 ч. е откриването на изложбата „Личности и събития в българския спорт“, която се реализира по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“, Община Плевен и Регионален исторически музей – Плевен. Тя включва дарения от известни български спортисти, както част от екип на Майкъл Джордан с автограф – негов потник.