Областният управител на Ловеч проведе изнесена приемна в община Луковит

Областният управител на Ловеч проведе изнесена приемна в община Луковит

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева проведе на 9 февруари изнесена приемна в община Луковит по предварително обявен график, съобщиха от областната администрация. На нея присъства и зам.-областният управител Сашо Данков. Тя се проведе в кабинета на кмета Иван Грънчаров. След предварително записване за среща с губернатора дойдоха 6 човека. С личен въпрос към Ваня Събчева приемната посети и Марин Качамилски.
Иван Маринов дойде на среща с областния управител, за да сигнализира за неправомерно според него отцепване на частен имот по време на реституция. Общинската администрация представи пълна справка за действията си по темата, сигнал за която Маринов е подавал и в община Луковит. От книжата стана ясно, че
Маринов дори е водил съдебни дела с общината, а със свое решение № 2458/17.03.2005г. ВАС оставя в сила решението на ЛОС, постановено 01.12.2003 г. Събчева имаше възможност да прегледа и се запознае с пълната документация.
Мария Петкова поиска съдействие от областния управител по разясняване на въпрос, касаещ личен имот. Поради големия обем на събраните от нея документи тя предостави материалите на Ваня Събчева след уверението, че тя ще бъде разгледана подробно и ще й бъде изпратено становище по интересуващите я въпроси. Изключително съм ви благодарна за съдействието, възхитена съм от вашето внимание, заключи в края на срещата си с губернатора Мария Василева.
Иванко Христов, служител в общинската администрация в Луковит, посети приемната с искане областният управител да съдейства за промяна в документите при кандидатстване за временна заетост. Христов предлага в нея да бъде записано като изрично условие гражданите, които кандидатстват за работа по програмата, да са платили местните си данъци и такси. Не може всички да искат от общината и държавата, а в крайна сметка самите те да са неизрядни платци, аргументира се Христов. Той ще изпрати предложението си в писмен вид, като настоява компетентните органи да се произнесат и вземат решение по него.
Рехабилитатор в местната болница поиска Миглена Христова – майка на дете с увреждания. Тя информира областния управител, че в етаж от поликлиника към МБАЛ – Луковит, е оборудвано отделение за физиотерапия за деца и възрастни. Липсва лекар и рехабилитатор. Оказа се, че такива специалисти са назначени преди дни, а предстои и обсъждане на въпроса от каква апаратура има нужда лечебното заведение, за да се кандидатства за финансиране. Христова пое ангажимент да бъде активна по време на разискванията заедно с други майки на деца с увреждания, за да може да се предвиди закупуване на апарат, нужен за рехабилитацията на нуждаещи се пациенти в града. Председателят на общинския съвет Калин Василев, който също бе на разположение да изслушва гражданите, също се ангажира да проучи нужната апаратура, за да не се налага семействата на дечица, нуждаещи се от рехабилитация да пътуват до други населени места или София.
Следващата изнесена приемна на областния управител е в Троян на 24 февруари.