Невероятно но факт

Невероятно но факт

По време на редовния седмичен наряд, който ловешките планински спасители дават в района на Беклемето и х. Дерменка се случи нещо куриозно.
Бурен вятър по билната част на планината, гъста мъгла, снеговалеж и висока лавинна опасност, принуждават спасителите да се върнат. По време на спускането те преминават покрай няколко наскоро паднали лавини.
Намирайки се вече в горския пояс, близо до района на ски пистата, ПСС патрула забелязва следи в снега. Следите са от заек, който в усилието си да избяга от хората причинява свличането на малка лавина, на която става жертва.Спасителите решават да проведат „спасителна акция”, за да помогнат на нещастното животиче. Според протокола за действие в такива ситуации, те започват сондиране на лавинния конус в оная част, където е забелязан заека и не след дълго усилията им са „увенчани”. Пред слисаните погледи на мъжете дългоушкото панически избягва в гората, жив и здрав, без ни най-малка следа от контузия или травма.ПСС Ловеч предупреждава всички приятели на планината за висока лавинна опасност по всички склонове на планината дори и тези в гористата й част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.