Невероятен спектакъл в Ловеч за Деня на Европа

Невероятен спектакъл в Ловеч за Деня на Европа

С невероятен спектакъл на Младежкия духов оркестър и мажоретни състави с ръководител Тотко Рогашки Ловеч отпразнува днес Деня на Европа. Така се присъединихме към националната кампания, организирана от сп. „Мениджър”, „Да изсвирим „Одата на радостта” на 9 май”. Празнично дефиле премина през централната градска част по обед. След това точно в 12 ч. Младежкият духов оркестър изсвири химна на Европа, след него химна на България и после започна спектакълът. Пред общината музикантите бяха облечени с фланелки с надпис „5 години България в ЕС”, а зрителите получиха дипляни, от които да се запознаят с Европейския парламент и с българските 17 депутати в него.
Днес по обед във всички 28 областни града в страната ученически оркестри изсвириха „Одата на радостта”. Идеята на организаторите е така ние, българите, да изпратим ясно послание към Европа, че имаме много добри и талантливи деца. Ловеч е сред градовете с най-много участници в инициативата, включиха се над 100 деца на възраст от 5 до 19 години.
Това е България, това е нейното бъдеще, обяви и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, който поздрави присъстващите с Деня на Европа и с Деня на победата над армиите на Хитлер. „Заради тези две събития днес може да кажем, че 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. 9 май е повод за празнични прояви в много европейски държави. И ние тук, в Ловеч, показваме, че се чувстваме вече като част от обединена Европа” – каза още в словото си Казанджиев.
Община Ловеч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.