Вечерта на 1 юли 2024 г. след представление бяха наградени сценични служители от Драматичен театър „Борис Луканов“ – Ловеч. Отличените са Радослав Тодоров, Ценко Сакарски, Марио Иванов и Венцислав Маринов.

Без техния самоотвержен труд никоя постановка е може да се осъществи, каза директорът на театъра Биляна Петрова. Тя им връчи почетен знак на театъра, ваучери и други сувенири. Четиримата бяха поздравени и от екипа на „Зимните навици на зайците“, който имаше премиера.

„Ако имаме служител, който олицетворява приемствеността и живата традиция в нашия театър, това е Радослав Тодоров“, посочи  Биляна Петрова. Той започва като старши-актьор през 1975 г. и после от 15 септември 1978 до 15 август 1979.  Играе в постановки на Юлия Огнянова, Иван Добчев и  Маргарита Младенова. През тези почти 50 години в театъра той е още сценичен работник, завеждал е театралния реквизит, бил е ръководител постановъчна част, както и заместник-директор на театъра. От 1 януари 2002 г. до момента е ръководител постановъчна част. През този сезон може да се види в постановката „Илинден“, която се играе на 13 юли на сцената на Ловешката крепост.

Ценко Сакарски работи като неизменен ръководител на различните МПС -та. Той е професионален шофьор от  01.01.2000 г. до момента. Без него са невъзможни театралните телепортации из страната и извън нея, които протичат безпроблемно и безопасно.

„Тъмно и скучно ще е в нашия театър, ако не е Марио Иванов“, каза Биляна Петрова. Той е човекът, който пали прожекторите и насочва следача към главните герои. Работи като осветител от 4 април 2013 г. до момента.

„Ако трябва на сцената нещо да се построи, после да се пренесе на 300 км, на нас ни е необходим истински майстор. Имаме такъв човек. Това е нашият театър-майстор Венцислав Маринов.“ Така директорът представи следващия награден. Венцислав Маринов е започнал като сценичен работник на 9 април 2010 г., а от 12 октомври 2021 г. до днес е театър-майстор. Знае се, че без магията на декорите не може да има истински театър.

Публиката също награди четиримата с аплодисменти.

Забележка: На първата снимка от ляво на дясно са Николай Урумов, Ценко Сакарски, Радослав Тодоров, Марио Иванов и Венцислав Маринов.

Драматичен театър „Борис Луканов“-Ловеч,

пресцентър

02.07.2024 г.