В местността „Мотополигона“, край Троян, се състоя ловен събор, организиран от „Сдружение Ловно-рибарско дружество Троян“. Атрактивната проява събра на едно място повече от 500 любители на лова и риболова от общините Троян и Априлци, техни близки и приятели.

Председателят на сдружението Минко Акимов приветства присъстващите и им пожела успешен сезон и безаварийни излети.

Гости на събитието бяха кметът на община Априлци Тихомир Кукенски, Иван Иванов  – кмет на община Севлиево, Цветелина Калчева – секретар на община Троян, гл.инспектор Петър Стефанов  Петров –  началник на Районната служба на ПБЗН – Троян Петър Петров –директор на Регионалната дирекция на горите, Борислав Бечев – управител на фирма „Сокол“, директорите на горските стопанства в Троян Илко Станчев и на Борима Марин Багаров, инж. Петко Пенков – председател на Общински съвет – Троян. Всички те пожелаха ловът и ловностопанските дейности в троянския регион да се развиват успешно. Г-жа Калчева поздрави ловците  и прочете част от поздравителния адрес от кмета на Донка Михайлова, в който е написано, че Община Троян предоставя безвъзмездно и безсрочно 10.4 дка за стоеж на стрелбищен комплекс и ще помага активно в строежа на съоръжението. Комплексът ще се намира точно зад мотопистата  в Троян и ще е в близост до тренировъчния спортен комплекс по биатлон.

 Инж. Кукенски сподели, че е спокоен,  виждайки толкова много ловци на едно място и е сигурен за родината.

След освещаване на знамената на дружинките от ставрофорен свещеноиконом Марин Божков от храм „Св.Параскева“ – Троян гостите и присъстващите се насладиха на музикалната програма на оркестър „Калофер“. Много хорà и веселие съпътстваха по време на събора.

Ловният събор е важна проява за любителите на лова и риболова в Троянския край. Той е възможност за среща на хора с общи интереси, за обмен на опит и за популяризиране на лова и риболова като спортове и хобита.