Инвестиращият в Ловеч 140 млн. евро Next eGO излиза на борсата

Инвестиращият в Ловеч 140 млн. евро Next eGO излиза на борсата

Базираният в Германия стартъп за производство на електрически автомобили Next eGO  в Ловеч планира листване на фондовата борса през първата половина на 2022 г. Това съобщи сайтът Investor.bg.

Новината, че  акциите ще имат първично публично предлагане (IPO) в САЩ през тази година първи съобщи нашият сайт на 23 декември 2021 г. 

Инвеститорите обмислят както конвенционално първично публично предлагане, така и сделка по сливане с вече публично дружество и по този начин ще се получи листване по ускорена процедура.

Компанията, която може да бъде оценена на около 1,5 млрд. евро в рамките на сделката, възнамерява да набере пари, за да финансира планираните стъпки за растеж, пише германският икономически всекидневник Handelsblatt. Той се позовава на няколко души, запознати с въпроса. Според тях инвестиционната банка Citi организира процеса.

„Както и при други играчи в сектора на електромобилите, за млада компания като нашата настъпва момент, в който трябва да се трансформира от частна в публична компания, за да ускори растежа си“, казва председателят на борда на директорите на Next eGO Али Вествей пред Handelsblatt. „Това време не е далеч за eGO“.

Citi отказва да коментира темата.

През лятото на 2021 г. стана ясно, че Next.e.Go ще инвестира 140 млн. евро в завод в България. Предприятието ще се намира в Ловеч. Планира се заводът да заработи през 2023 г., като ще бъда разкрити 1000 нови работни места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.