От 13 ч. днес временно са затворени за движение пътищата Ловеч – Горан и Дренов – Владиня. Решението за това се наложи заради обилния снеговалеж и големите снегонавявания там. Мярката ще бъде в сила до почистване на двата пътя. Автомобилите за Горан ще преминават през Слатина. Всички останали пътища от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Машините на фирмата, ангажирана със зимното поддържане и снегопочистване – „Обединение Ловеч 2011”, работят на пълни обороти. Непрекъснато се чисти и пътят Ловеч – Плевен, където движението също е затруднено заради големите снегонавявания.
В Ловеч се работи във всички квартали. Почистени са основните улици, влиза се и в малките улици, но там „Еко” ЕАД има сериозни затруднения заради паркираните на уличните платна – някъде и от двете страни, автомобили. Управителят на общинското дружество Антоанела Дончева лично участва в снегопочистването. Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и заместникът му Младен Младенов също лично проследиха днес работата на „Еко”. Казанджиев отново призовава гражданите да преустановят за известно време ползването на личните си коли и да отстранят паркираните от улиците, за да върви по-ефективно снегопочистването.
По информация на „ЧЕЗ Разпределение България” в община Ловеч няма абонат без електрозахранване. Във всички населени места няма проблеми и с водоснабдяването, съобщиха от „ВиК” АД – Ловеч, навсякъде има и телефонни връзки.