Аварийните екипи на „ЧЕЗ Разпределение България” работят за възстановяване на захранването в засегнатите от снежната буря райони. Тежката метеорологична обстановка и непроходимите пътища са причините към 17 ч днес 314 потребители да са все още без електричество. Снежните навявания, ураганният вятър и минусовите температури затрудняват работата на служителите на ЧЕЗ.
Засегнати в момента са общините Самоков, Медковец, Димово и 5 хижи в парк Витоша. 11 аварийни екипа се трудят за възстановяване на електрозахранването в тези общини.
„Правим всичко по силите си да се справим бързо със ситуацията. За съжаление метеорологичните условия постоянно се влошават. Въпреки това няма да прекратим работа докато не се уверим, че свети в домовете на всички наши клиенти” каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.
Абонатите на компанията могат да получат повече информация и да подават сигнали за евентуални нововъзникнали аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010.