Евровизия и коефициенти – какво чертаят букитата?

Евровизия и коефициенти – какво чертаят букитата?

В днешно време букмейкърите позволяват да залагаме на почти всичко, включително и на събития, които нямат нищо общо със спорта. Но все пак има състезателен елемент. Едно от тези събития е певческият конкурс Евровизия, за който ще говорим в следващите абзаци.

Британската компания Bet365 е един от операторите, които позволяват да залагаме на Евровизия. Ако имате нужда от повече информация за този оператор, можем да ви зарадваме, че Bet365 е проучен от Efirbet. Този експертен сайт може да ви разкрие най-важното, което следва да знаете за букмейкъра.

Евровизия 2021 – завръщане на надпреварата

През тази година Евровизия се завръща под светлината прожекторите, след като през миналата година конкурсът бе отменен заради пандемията от коронавирус. Събитието се провежда в нидерландския град Ротердам, а регламентът не е променен – всяка една държава може да гласува за своя фаворит, но не и за собствения си артист.

Разбира се, критиците на Евровизия не са променили мнението си, че това е един не толкова музикален, колкото политически конкурс, а хората гласуват според тези си убеждения. Вероятно истината е някъде посредата, бихме казали ние. Въпреки всичко има немалко зрители, които наистина гласуват по симпатии, а не от политически убеждения.

Представителят на България

През тази година България ще бъде представена на Евровизия от младата поп певица Виктория Георгиева. Тя ще изпълни парчето си “Growing Up is Getting Old”, изцяло на английски език.

Музикалните анализатори не спират да сравняват Виктория с американската тийн сензация Били Айлиш. Дали обаче тази прилика с американката ще помогне на нашето момиче в битката за първото място, това предстои да разберем.

До този момент България никога не е печелила Евровизия, но е имало случаи на наистина силно представяне от наша страна. Най-добрият пример за това е Кристиян Костов, който успява да финишира на второ място в конкурса преди няколко години. Тогава малко не стигна на талантливия изпълнител да завоюва голямата победа. Кристиян обаче използва славата от конкурса, за да развие успешна кариера на големи пазари като Русия и Китай.

Какви шансове ни отреждат букмейкърите?

Според коефициентите на Bet365, България има шести най-добър шанс да спечели Евровизия през тази година. Шансовете на Виктория Георгиева са оценени на ставка от 13.00.

Фаворит на букмейкърите е Италия с коефициент от 3.25, следвани от Франция (4.00), Малта (6.00), Исландия (10.00) и Кипър (11.00).

След България, Топ 10 се допълва от Швейцария (15.00), Украйна (29.00), Литва (36.00) и Русия (56.00).

Какво се случи с Малта?

Любопитен е казусът с Малта, защото малката островна държава бе смятана за основен фаворит в конкурса за тази година. Коефициентите на малтийския участник обаче се промениха след първата репетиция, когато отзивите за видяното не бяха от най-добрите. Поради това коефициентът на Малта бе увеличен, а малтийците бяха изпреварени от Италия и Франция в списъка на фаворитите.

На тюркоазения килим и на репетицията

Българският участник Виктория Георгиева направи страхотно впечатление преди началото на турнира. Нашето момиче дефилира по тюркоазения килим на участниците, като тя получи множество комплименти за стайлинга си. Въздействащо бе изпълнението на Виктория по време на репетициите. Тя се появи на сцената със снимка на своя баща, който наскоро е бил диагностициран с тежко заболяване. Виктория разкри, че е искала да почувства енергията на баща си, тъй като той няма възможността да присъства в Ротердам и да я слуша на живо. Можем само да се надяваме, че това ще ѝ донесе успех и тя ще запише ново паметно представяне за

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *