Д-р Мадлена Бояджиева поздрави пожарникарите от РСПБЗН – Тетевен по случай професионалния им празник

Д-р Мадлена Бояджиева поздрави пожарникарите от РСПБЗН – Тетевен по случай професионалния им празник

Днес в сградата на РСПБЗН – Тетевен бе отслужен водосвет за здраве, а поводът бе 14 септември – професионален празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР. Събитието бе отбелязано заедно с християнския празник Кръстовден.

Гости на водосвета бяха гл. инспектор Илия Нешев – началник РУ Тетевен, гл. инспектор Николай Пенчев – началник сектор „Разследване“ – РУ Тетевен и РУ Ябланица, Дочо Дочев – директор на ТП ДГС Тетевен, настоящи и бивши служители, жители на града.

Сред присъстващите на празника бе и кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която отправи пожелания към огнеборците за здраве, щастие, успехи и безаварийно изпълнение на служебните им задължения.

Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете, защото това е призвание за цял живот. Днес е ден да се преклоним пред Вашия професионализъм, трудолюбие и смелост. Благодаря Ви за всеотдайния труд и усилия, които ежедневно полагате в работата си, в полза на всички нас, каза още д-р Бояджиева.

Към присъстващите се обърна и началникът на РСПБЗН – Тетевен – гл. инспектор инж. – Николай Христов. Той поздрави настоящите и бившите служители на тетевенската пожарна по случай празника, обърна внимание на проблемите и предизвикателствата пред днешните огнеборци като подчерта, че сигурността и спокойствието на българските граждани продължава да е основната им отговорност.

За проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение служебните задължения и във връзка с професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ с “Писмена похвала” са отличени общо 5 служители на РСПБЗН – Тетевен:

От Директора на РДПБЗН – Ловеч:

  1. Младши експерт СИМЕОН СИМЕОНОВ – началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен
  2. Младши експерт ЦАНКО СТОЯНОВ – началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен
  3. Младши инспектор СТЕФЧО МАРИНОВ – старши пожарникар в РСПБЗН – Тетевен
  4. Младши инспектор ТОДОР  ГЕНЧЕВ – ВСА, пожарникар РСПБЗН – Тетевен
  5. Младши инспектор ИВАЙЛО ВАСИЛЕВ – водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН – Тетевен

От РСПБЗН – Тетевен уведомиха, че по време на „Седмица на пожарната безопасност и защита на населението“ (от 13.09 до 19.09.2021 г.) обявяват „Дни на отворените врати“ – от 08.30 до 17.30 часа в сградата на пожарната.

Тази година по време на „Седмицата на пожарната безопасност“ служителите от РСПБЗН – Тетевен няма да провеждат занятия в детската ясла и детските градини в гр. Тетевен, поради наложените противоепидемичните мерки.

На 16 септември тетевенската пожарна ще вземе участие в турнира по футбол на малки вратички, между отбори от служители от РДПБЗН и РСПБЗН в област Ловеч.

Като част от „Седмица на пожарната безопасност и защита на населението“ на 10 септември бе проведена щабна тренировка с членовете на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия на тема: „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия при възникване усложнена зимна обстановка на територията на община Тетевен”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.