Дряново посреща 32 отбора от региона и страната в петото издание за купата на вафли „БОРОВЕЦ“

Дряново посреща 32 отбора от региона и страната в петото издание за купата на вафли „БОРОВЕЦ“

От 17-ти до 20-ти юни, Дряново ще посрещне отново участниците от цялата страна в детския футболен турнир за Купата на вафли “Боровец”. Домакините очакват не по-малко от 32 отбора за юбилейното 5-то издание на проявата. Организатори са Община Дряново, ФК „Локомотив 1927“, БФС, ЗС на БФС – Велико Търново и ОС на БФС – Габрово. Събитието, което ежегодно се превръща в истински празник, е под патронажа на футболните легенди от  САЩ’94 – Емил Костадинов, Пламен Николов и Бончо Генчев.

На 11.05. вторник, организаторите Община Дряново, БФС, ФК „Локомотив” Дряново, вафли „Боровец”, Vivacom,  Prosport 10 , патроните на турнира и спонсорите се събраха в пресклуб „България“, за да споделят своите идеи и очаквания със спортните репортери. Брифингът започна с едноминутно мълчание в памет на големия футболист Георги  Димитров-Джеки, с когото се простихме на Националния стадион „Васил  Левски“. Председателят на Общинския съвет в Дряново г-н Тодор Георгиев, двигател на турнира, популярен с псевдонима си Теди Джорджо“, обяви, че в памет на великия защитник на „ЦСКА” и националния отбор тази година на турнира ще бъде връчена допълнителна награда – Купа за най-добър защитник.                                                                                         Децата ще бъдат разпределени в 4-ри възрастови групи – родените през 2013 г, родените през 2012 г, родените през 2011 г. и родените през 2007/2008 г. Те ще премерят сили на обновените терени на ст. „Локомотив“ и ст. „Републиканец“ в с. Царева ливада. Те ще могат да се докоснат и да получат съвети от златното поколение на легендарните футболисти – патрони на турнира  в лицето на Емил Костадинов, Пламен  Николов и Бончо Генчев. С много награди и призове за децата.

За доброто настроение и информация за програмата, мачовете, резултати, отбори и състави с озвучаване на зелените килими в Дряново и Царева ливада, ще се погрижи DJ-тандема, официалните водещи и ди-джей на българският национален отбор по волейбол – Teddy Georgo, DJ Theo и DJ George.

Костадинов и Николов изразиха надежда да блеснат таланти сред децата на терена, а други деца да се запалят по най-привлекателната и масова игра – футбола. Че детско-юношеският турнир в Дряново вече е традиция, посрещана с интерес и трепетно очакване от деца и възрастни, говори участието на все по-голям брой отбори през изминалите 5- години. Организаторите сериозно обмислят в близко бъдеще да разширят турнира с участието и на отбори от чужбина.  Пламен Николов лансира също идеята за провеждане на съпътстващ ежегоден турнир за ветерани.

За 5-та поредна година Vivacom, предоставя награди на победителите и носителите на индивидуалните отличия с купи и аксесуари.

  • Най-добър вратар.
  • Най-добър защитник.
  • Най-добър нападател.
  • Купа за Голмайстор на турнира.
  • Купа за Най-полезен състезател.
  • Купа за феърплей отборна.

Представителя на „Проспорт 10” ЕООД г-н Цветан Тасев, обяви старта на партньорство с футболен клуб „Локомотив” Дряново от Трета Северозападната лига. Трапезна вода Prosport 10 е и официален спонсор на 5-тото издание на Детския Футболен Турнир за купата на вафли „БОРОВЕЦ” от 17 юни до 20 Юни в град Дряново и комплекса в близкия спортен център в Царева ливада. Проспорт 10 ЕООД, ще предостави 3000 бутилки за организацията и обезпечаването на състезанието. Патроните на турнира са четвъртите в света Емил Костадинов, Пламен Николов – тръгнали за големия футбол от Дряново, Бончо Генчев и Петьо Костадинов, собственик на “Проспорт 10” ЕООД.

Заместник-кметът на Община Дряново г-н  Николай Карагьозов сподели, че прегръща тази идея и ще работи за нейното реализиране и развитие. Председателят на УС на ФК „Локомотив” Дряново и директор на ДЮШ – Пламен Обрешков сподели: „Това вече e традиция в Дряново, с цел развитие на детско юношеските школи в региона, отборите получават преференциални условия за настаняване в хотелските бази с нощувка и храноден и че заявка за участие в турнира можете да направите на телефон: 0878357607  

Мейл: fclokomotivdryanovo@abv.bg

Заповядайте в Дряново!

Градът на великия майстор Колю Фичето. В дряновския край е легендарният Дряновски манастир, пещера „Бачо Киро”, в която са открити първите следи от живот на Хомо сапиенс в Европа!

Градът е обявен за планински курорт преди 90 години заради благоприятния си климат и чист въздух!

Дряново е наблизо за всички – на 20 минути път от областните центрове Габрово и Велико Търново и на по-малко от 3 часа път от София, Пловдив, Варна и Бургас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.