Досегашният кмет на Ловеч Корнелия Маринова няма да е кандидат на предстоящите местни избори

Досегашният кмет на Ловеч Корнелия Маринова няма да е кандидат на предстоящите местни избори

Досегашният кмет на Ловеч Корнелия Маринова няма да е кандидат на предстоящите местни избори. Това става ясно от неин пост във Фейсбук.

На номинационното събрание на общинската структура на ГЕРБ – Ловеч, тя е получила единодушната подкрепа на всички присъстващи и на областния координатор за нов кметски мандат. Сега обаче е била уведомена от представител на централата на ГЕРБ, че кандидатурата й няма да бъде подкрепена от централното ръководство. Маринова пише,че депозира оставката си като общински председател на партията.

Ето и пълният текст на изявлението:

Скъпи ловчалии,

членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС – Ловеч,

През годините съм получавала вашата подкрепа многократно, за което искрено благодаря! Вие ме направихте два пъти народен представител, председател на общинския съвет и два пъти кмет на Ловеч. На номинационното събрание на общинската структура на ГЕРБ – Ловеч, получих единодушната подкрепа на всички присъстващи и на областния координатор за нов кметски мандат. Беше и единствената издигната кандидатура. Това за мен е израз на абсолютно доверие, именно за това смятам, че дължа обяснение на всички, които ме подкрепиха. Във вчерашния ден бях уведомена от представител на централата на ГЕРБ, че кандидатурата ми няма да бъде подкрепена от централното ръководство. За мен кметският пост или листата за общински съвет никога не са били самоцел – беше тежка отговорност, която винаги съм се опитвала да нося с достойнство. За мен Ловеч не е пост, не е стол, не е длъжност – за мен Ловеч е и ще остане кауза! За да може ГЕРБ да се справи по възможно най-добрия начин в настоящата ситуация, още днес ще депозирам оставката си като общински председател. На всички, които бяха до мен в годините благодаря! Натрупах опит, експертиза и контакти, които и в бъдеще ще използвам за доброто на Община Ловеч.