„Деца на колела 2021“в Ловеч

„Деца на колела 2021“в Ловеч

На 11-12 септември в Ловеч в емблематичния за града парк „Стратеш“ за осма поредна година се проведе велосъстезанието „Деца на колела 2021“. Събитието е част от спортния календар на Община Ловеч и се провежда под патронажа на кмета на града Корнелия Маринова.

Тази година състезанието освен в Българските колоездачни серии е включено и в календара на Българска федерация по колоездене, като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в категориите за сезона.

По традиция събитието се радва на засилен интерес и в него да се включиха над 100 участници от всички краища на България.  Съботният ден на 11 септември бе отреден за състезанието при най-малките от 3 до 9 години, а в неделя, 12 септември, се проведе състезанието за по-големите.

Организаторите на събитието подготвиха две трасета в зависимост от възрастта и уменията на участниците – за най-малките леко трасе, без сериозни технични участъци, разположено около езерото в близост до градския зоопарк. Дори най-малките участници успяха да изпитат удоволствието от каране на колело  и тръпката от състезанието.

За по-големите колоездачи от 10 до 16 години състезанието бе 6-ти финален  кръг от Българските детски колоездачни серии по спускане. Трасето е с дължина около 1 км и включва интересни технични участъци като скокове, камъни, стълби, стръмни терени, виражи и други естествени и изкуствени препятствия.

Младите червенокръстци към БЧК-Ловеч и доброволците на „Център за работа с доброволци“ към РБ „проф.Беню Цонев“ бяха „маршали“  на състезанието, като отговаряха за безпрепятственото преминаване през постовете на участниците и подпомагаха организаторите за спазване на необходимите изисквания за защите на участниците и спускането им по съответната поредност, предвидена в регламента на състезанието.

Победителите получиха  медали и предметни награди от Skulls & Forks, а всички участници получиха грамота  за участие от община Ловеч и здравословен десерт от QuinBite.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.