Деца, лишени от родителска грижа, с медали от национален шампионат

Деца, лишени от родителска грижа, с медали от национален шампионат

Възпитаници на Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Параскева Нейкова” и Центъра за настаняване от семеен тип – 2 в Ловеч се завърнаха с 4 златни медала, два сребърни и три бронзови от националния турнир „Спортът – достъпен за всички деца”. Шампионатът се проведе през април в зала „Арена Армеец” в София и е организиран от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителска грижа, с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта.
В 17-ото издание на най-масовия спортен шампионат за деца, лишени от родителски грижи, взеха участие 420 деца от 33 дома от цялата страна. Те се състезаваха в традиционните пет вида спорт – баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на малки врати и бадминтон.
Децата от Ловеч се завърнаха с призови места – две първи – Николета Дишева по лека атлетика, Георги Анчев – първо място по лека атлетика, Мариян Фанков – първо място по тенис на маса, Даниела Борисова – две втори места по тенис на маса и трето място момчета баскетбол.
Ловешките деца взеха участие и в Първия зонален турнир 2012 за деца, лишени от родителска грижа, провел се в Габрово. Тези спортни събития са възможност за изява на децата от институциите и допринасят за пълноценното израстване и развитие на деца в риск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.