Детски спортен празник се вихри в центъра на Ловеч в първия ден на лятото

Детски спортен празник се вихри в центъра на Ловеч в първия ден на лятото

48 деца от три училища, мажоретки и оркестър белязаха събитието

На площад „Екзарх Йосиф I“ в центъра на Ловеч на 21 юни 2022 г. се проведе спортен празник, част от кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”.  В него взеха участие шестокласници от три ловешки основни училища – „Васил Левски”, „Христо Никифоров” и  „Проф. Димитър Димов”, като отборите бяха съставени от по 16 състезатели.

Сред гостите бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, областният управител Виктор Стойчев, директорът на ОД на МВР-Ловеч  старши комисар Станислав Великов, и. д. началник на РУО-Ловеч  д-р Иваничка Буровска, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова, представители на ГД „Национална полиция“ на МВР, заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, заместник- директорът на ОД на МВР комисар Георги Иванов и др.

„Скъпи деца, с вашите игри ще покажем, че спортът наистина е по-добрият начин да пораснеш. След два дни в Ловеч ще имаме специално събитие по повод Международния олимпийски ден – 23 юни, защото спортът е начин на живот, но той също дисциплинира и помага да избегнем от някои вредни влияния“, каза кметът Корнелия Маринова.

Атрактивната спортна надпревара включваше пет забавни състезателни игри: „Най-бързият печели”, „Балансирай“, „Дриблирай бързо“, „Скачане в чували“ и „Бързо напълни“.  Победител и в петте игри стана отборът на ОУ „Васил Левски“, който събра пълен актив от 25 точки. На второ място с 13 точки се наредиха представителите на ОУ „Проф. Димитър Димов“, а на трето децата от ОУ „Христо Никифоров“ – със 7 т.

Отборите получиха купи, медали, грамоти и лакомства, които връчиха изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова  и гостите от ГД „Национална полиция“. За приповдигнатото настроение на площада пък допринесоха танците на мажоретния състав при Общинския детски комплекс и изпълненията на Общинския духов оркестър, водени от Тотко Рогашки.

Изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова връчи на кмета Корнелия Маринова купа, медал и грамота в знак на признателност и благодарност за изключителната подкрепа, оказана от Община Ловеч в реализацията на събитието.  Кметът Маринова на свой ред специално поздрави участниците в спортния празник и им пожела весело лято.

Кампанията “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ е част от дейността на  Главна дирекция “Национална полиция“ на МВР за превенция на правонарушения, извършени от младежи.  Тя е възможна благодарение на сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие между ГДНП и Съюза на пивоварите в България,  за реализиране на спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите – като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества.  Целта днешното състезание в Ловеч бе имено такава: децата да демонстрират умения, способности и активности,  с които може да бъде ангажирано свободното им време. Да играят на открито, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред компютъра, смартфона и телевизора.

Община Ловеч, пресцентър

21.06.2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.