Двама служители на РДПБЗН от Плевен са наградени в конкурса „Пожарникар на годината – 2020“

Двама служители на РДПБЗН от Плевен са наградени в конкурса „Пожарникар на годината – 2020“

Двама служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен бяха отличени в конкурса „Пожарникар на годината”, провел се за 26-и пореден път в София. Това са инспектор Явор Генов и младши инспектор Орлин Колов. Те получиха своите награди от ръководството на Главната дирекция и в присъствието на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.  

Инспектор Явор Генов получи награда за най-добър пожарникар в раздела „Контролна дейност“ за това, че през изминалата година е осъществявал ефективен контрол на новостроящи и реконструиращи се обекти на територията на община Плевен.  Завършил е Езиковата гимназия в Ловеч, а след това и академията на МВР. Работи в регионална дирекция в Плевен от 7 години.

Младши инспектор Орлин Колов печели наградата за най-добър пожарникар в раздела „Спасителна дейност“. През изминалата година той е участвал в редица спасителни операции, използвайки специализирана алпийска техника и прилагайки своите умения. Работи в пожарната от 11 години. От 1990 година практикува алпинизъм и пещерно дело и е 8-кратен шампион по ледено катерене.

Директорът на РДПБЗН – Плевен комисар Станислав Атанасов заяви, че наградите са важни не само за двамата служители, но и за Регионалната дирекция.

„Наградите, спечелени от Явор Генов и Орлин Колов на националния конкурс „Пожарникар на годината“ означават много за мен като директор на Регионалната дирекция. Това е и едно признание за цялата работа, която е свършена от колегите във всички структури на Регионалната дирекция. Няма да бъда излишно скромен, ако кажа, че такъв случай на две първи награди в двете основни направления на работа в държавен противопожарен контрол и аварийната дейност е нещо, което не се е случвало в Регионалната дирекция. Изключителна рядкост е двама наши служители да са на две първи места. Това е голяма чест и отговорност, за което благодаря на  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в лицето на нейното ръководство“, каза Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.