Глобиха фитнес и спортна зала в Ловеч

Глобиха фитнес и спортна зала в Ловеч

Инспекторите от РЗИ – гр. Ловеч извършиха 28 проверки на обекти с обществено предназначение: (1 място за настаняване, 2 фитнес и спортни зали, 12 фризьорски салона, 5 селскостопански аптеки, 6 транспортни средства със специално предназначение и 2 транспортни средства за обществен превоз) в гр. Ловеч, гр. Априлци, гр. Луковит и гр. Троян.

Във връзка с получен сигнал за неспазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповеди на министър на здравеопазването, съвместно с представители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР – Ловеч са извършени проверки в два последователни дни в 4 фитнес и спортни зали в гр. Ловеч. В една фитнес зала е констатирано нарушение на здравните изисквания, за което е съставен акт за установено административно нарушение, издадено е предписание за спиране експлоатацията на обекта, потвърдено със Заповед за спиране на обекта. В спортна зала в гр. Ловеч е установено нарушение на противоепидемичните мерки и Заповед №РД-01-173/18.03.2021г. на министър на здравеопазването, за което е съставен акт за установено административно нарушение.

В гр. Тетевен, гр. Луковит, гр. Ябланица и община Тетевен са извършени проверки в 6 аптеки и 2 проверки в амбулатории за първична медицинска помощ.

При проверките е установено, че се спазват изискванията на заповедта на Министъра на здравеопазването. За проверките са издадени контролни листи, няма издадени предписания и актове.

По време на провеждане на изборите за народно събрание, по сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки, са извършени две проверки в училища в гр. Ловеч и гр. Троян, като са проверени общо 8 избирателни секции. Дадени са две предписания до председатели на изборни комисии за контрол на входовете и достъпа на ограничен брой избиратели в сградите, както и спазването на физическа дистанция от граждани пред сградите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.