Ръководството на Община Ловеч пожела „Да добър час!“ на главния архитект арх. Минчо Петков, който от 2 май 2023 г. освобождава поста, тъй като приел нови задгранични ангажименти. Кметът Корнелия Маринова  му подари живописна картина от художника Станимир Видев и  плакет „С най-добри пожелания“, като израз от  доброто сътрудничество през последните седем години.

„Имахме удоволствието да използваме неговата експертиза, неговия натрупан опит в чужбина и да  придвижим доста задачи напред. Сред тях бих посочила конкурса и проекта за преустройство на Бившата казарма в парк, изработването на Общия устройствен план на Община Ловеч, който е стратегически документ за общината и направлява пространственото развитие на територията.“

Арх. Петков благодари сърдечно и посочи, че сред интересните задачи са били още зонирането на проекта за Зоопарка, изграждането на индустриален парк „Балкан“, ВЕИ-проектите и др.

Арх. Минчо Петков пое поста от средата на месец април 2016 г. Той е роден в Ловеч. Той е магистър по архитектура. Завършва през 1986 г. Университета по архитектура, строителство и геодезия. От същата година работи в Териториална проектантска организация. От 1988 г. до 1991 г. е неин директор. Магистър по градоустройство от 1994 г. в университета в Синсинати – САЩ. Близо 20 години работи в САЩ, както и в други страни. През 1999 г. преподава градоустройство в университета на Синсинати. Владее английски, немски и руски език.