ГЕРБ Ловеч: Районният съд наказа кметицата на Владиня

ГЕРБ Ловеч: Районният съд наказа кметицата на Владиня

Районният съд в Ловеч одобри споразумение от 6 февруари по дело 1171 от 2011 г., с което наложи наказание пробация за срок от една година на кметския наместник на ловешкото село Владиня Емилия Колева. От протокола на съдебното заседание, който е публично достъпен, става ясно, че Ловешкият районен съд „ПРИЗНАВА ПОДСЪДИМАТА Е.Д.К., родена на *** ***, с постоянен адрес ***, настоящ адрес ***, българска гражданка, с висше образование, вдовица, работи, не осъждана, ЕГН **********, ЗА ВИНОВНА в това, че на 27.08.2010 г. в с. Владиня, обл. Ловешка, при условията на ПРОДЪЛЖАВАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, като длъжностно лице – кмет на същото село, в кръга на службата си съставила официални документи – нотариална заверка на заявления за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуалната партида в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване с рег. № 106/27.08.2010 год., рег. № 107/27.08.2010 год., рег.№ 108/27.08.2010 год. и рег. № 110/27.08.2010 год., в които удостоверила неверни обстоятелства относно присъственото полагане на подписи от лицата В.П.В., Д.И.М., Н.Д.М. и Н.В.С.,***, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства, поради което и на основание чл.311, ал.1, 1 във връзка с чл.26 ал.1 и чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК, й НАЛАГА НАКАЗАНИЕ „ПРОБАЦИЯ”, при следните пробационни мерки:
-по чл.42а, ал.2, т.1 от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от 1/една/ година , като подсъдимата К. се явява и подписва пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.
– по чл. 42а, ал.2, т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 1/една/ година”.
Възникват няколко въпроса – защо работодателят на Колева – община Ловеч, мълчи за това, че тя е призната за виновна от Ловешкия районен съд за престъпления, извършени от позицията й на длъжностно лице и то при упражняване на служебни правомощия, което е и признала, вече три месеца. Второ – в реда на нормалните неща ли е кметски наместник, признат от съда за виновен за извършено престъпление при изпълняване на служебни правомощия, да продължи да заема този пост и да злоупотребява с властническата си позиция, и трето – как приемат това жителите на Владиня, които искат сами да си изберат управлението на селото, защото на Колева вече доста време й сърбат попарата. Предстои да разберем и дали кметът на общината Минчо Казанджиев, който назначава кметските съветници, ще попита хората от селото и ще се вслуша в тях или, както винаги, ще брани своето решение, мотивите за които били, че тя е добър администратор и има опит.
Емилия Колева е протеже на народния представител от БСП Димитър Горов, с когото са „колеги” според съда – и двамата са наказани с пробация за нарушаване на закона. Тя вече втори мандат е кмет на Владиня. За тези години селото запустя, а жителите му напълно се отчаяха, че ще имат управление, което да работи за техните интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.