Всеки желаещ да се ваксинира срещу COVID-19 може да го направи в РЗИ – Ловеч на 21 февруари

Всеки желаещ да се ваксинира срещу COVID-19 може да го направи в РЗИ – Ловеч на 21 февруари

На 21 февруари (неделя) в РЗИ – Ловеч ще работи дежурен имунизационен кабинет от 9,00 до 16,00 часа. Кабинетът разполага с ваксина на  AstraZeneca.

Всеки, който желае да се ваксинира, независимо дали попада или не в някоя от фазите на Националния план за ваксиниране, може да го направи в неделя.

Имунизационният кабинет на МБАЛ Кардиолайф открива телефонни номера за записване на желаещи да се ваксинират граждани, независимо дали попадат в някоя от фазите на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Ще се записват и желаещи за събота и неделя. Кабинетът разполага с достатъчно ваксина на AstraZeneca за обхващане на неограничен брой желаещи граждани. Телефони за записване в работни дни: 068/60 28 40 и 068/60 28 44. До края на месец март всяка събота в РЗИ Ловеч ще работи дежурен имунизационен кабинет за всички, които желаят да се ваксинират. В случай, че има повече желаещи, дежурният кабинет ще работи и в неделя. Телефон за записване 068/60 15 18. Ще бъдат обявени допълнителни телефони за записване в РЗИ Ловеч.Очакваме първите желаещи да се ваксинират още утре (неделя) 21 февруари от 9,00 часа и без записване.Всички граждани, които желаят да се имунизират, могат да се запишат и при личния си лекар. На личните лекари ще бъдат предоставени достатъчно ваксини за желаещите лица.

С решение на Националния ваксинационен щаб от 18 февруари стартира четвърта фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, която включва лица на  и над 65 годишна възраст и лица с хронични заболявания. Тя ще се изпълнява основно от общопрактикуващите лекари, които записват желаещите да се ваксинират от тяхната пациентска листа. За да се ускори процеса на ваксиниране, всички, които желаят да се ваксинират, в т.ч.здравно-неосигурените лица и без личен лекар, могат да се запишат в РЗИ Ловеч на телефон 068/601 518 в работни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *