Връчиха кристал с герба на Община Ловеч на математика Любен Петракиев за 90-годишнината

Връчиха кристал с герба на Община Ловеч на математика Любен Петракиев за 90-годишнината

Връчиха кристал с герба на Община Ловеч на математика Любен Петракиев по повод неговия 90-годишен юбилей и заслугите му към образованието. Годишнината бе отбелязана на 17.07.2021 г. от 11.00 ч. в двора на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. Кристалът и поздравленията от името на кмета бяха връчени от заместник-кмета на Община Ловеч Даниел Колев.

Ръководството и възпитаниците на гимназията с директор Радослав Хитов организираха тържеството в импровизирана класна стая под вековните дървета на гимназията. Заради  юбилея на  дългогодишния преподавател, забележителен математик и колоритна личност дойдоха много хора. Сред гостите бяха  и Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч,  Милко Недялков, зам.-областен управител и други.

Любен Петракиев е роден на 10 юли 1931 г. Учител е по математика в немската гимназия в Ловеч от 1957 година. Той е сред най-авторитетните и уважавани преподаватели в елитното училище.  Писал е отлични и слаби оценки на много от известните впоследствие фигури от обществено-политическия живот. В известния филм „Вчера“ по сценарий на бившия му ученик Владо Даверов са използвани истински случки от  живота на Петракиев. Юбилярят благодари с топли думи за оказаното внимание и сподели, че много се гордее със своите ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *