Великденска работилница в Центъра за обществена подкрепа в град Левски

Великденска работилница в Центъра за обществена подкрепа в град Левски

В навечерието на най-големия Християнски празник – Великден, който носи посланието за силата на вярата и надеждата у хората за по-добро бъдеще, екипът на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) Левски организира„Великденска работилница“ със своите потребители и доброволци за изработване на великденски картички и сувенири.

Участниците се докоснаха до традициите и обичаите спазвани от векове за празника. Обогатиха своите представи за интересни стари техники за боядисване на яйцата, когато не е имало боя, за смисълът и символиката, които носят цветовете на яйцата. Научиха любопитни факти за празника по света. Разказаха интересни случки от семейните празници.

Развихриха въображението си и изработиха декоративни украси по свой вкус и предпочитания. Сътвориха шарени яйца, красиви кошнички, украси, картички и венци. Всички се увериха, че има какво да научат един от друг и да се забавляват заедно. Празникът завърши с изложба на пъстрите шарени творения, с много усмивки, веселие и с пожелание за светли великденски празници.

ЦОП-Левски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.