Брифинг на Областният управител на област – Плевен

Брифинг на Областният управител на област – Плевен

На 04.06.2021 г. от 10.30 часа в Заседателна зала в Областна администрация – Плевен, областният управител г-н Марио Тодоров на своя първи брифинг представи своите цели и приоритети начело на администрацията.

Три са основните приоритети, които Губернаторът посочи:

„На първо място е провеждането на честни и обективни избори, на които да се види действителната воля на българския гласоподавател, а в резултат на това да бъде поставено началото на завръщане на доверието на българското общество към държавата и институциите. На второ място в списъка ми, който не е подреден по важност, защото всичко е важно, са работата по епидемиологичната обстановка и нейния контрол. На трето са дейностите по завършването на автомагистрала „Хемус”.

Също така, за успешното реализиране на тези приоритети ще разчитам и на компетентната подкрепа на моите заместници, които имат богат професионален опит и на нееднократно доказания капацитет на експертите в администрацията.”

На срещата г-н Тодоров подчерта към медиите, че работата му ще бъде напълно прозрачна, и ще бъде отворена към тях и към обществеността в област Плевен като цяло.

Г-н Марио Тодоров беше областен управител на Плевен по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Той е роден на 25-ти юни 1965 година и е завършил Военен университет „Васил Левски” – Велико Търново. Има квалификация офицер от мотострелкови войски – военен инженер по експлоатация на АТТ и гражданска специалност – машинен инженер двигатели с вътрешно горене. От 1988 година Марио Тодоров работи в системата на МВР. Бил е разузнавач, началник на полицейски участък, началник на група, началник на Първо РПУ, началник на служба „Полиция” при РДВР – Плевен. Тодоров е награждаван 13 пъти, по информация от МВР. Сред бившите си колеги Марио Тодоров се ползва с уважение като дългогодишен и утвърден експерт с богат административен и управленски опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.