Алианс „Бизнес за България” за осми път дари центъра за хора с увреждания

Алианс „Бизнес за България” за осми път дари центъра за хора с увреждания

Алианс „Бизнес за България” за осми път дари Дневния център за деца и възрастни с умствени увреждания в Ловеч,съобщиха от общинската администрация. 2000 долара връчи представителят на Алианса Дойно Петровски. Вече осма година идвам тук и виждам, че условията в дома стават все по-добри, каза той. Петровски изрази увереност, че парите, които дава, са за по-нататъшното благоустройство на дома и ще бъдат оползотворени правилно, за да се развиват настанените там като пълноценни граждани.
Алианс „Бизнес за България” е създаден преди 9 години, в него участват четири български фирми, които работят на руския пазар – „Спарки Елтос”, „Видексим”, „Солвекс” и „БРК Козметикс”. Досега той е дарил на центъра в Ловеч 19 хил. долара.
Парите тази година са събрани на Коледен благотворителен бал в българското посолство в Москва през декември м. г., на който своята лепта са дали българи, работещи и живеещи в Москва, както и сътрудници на посолството и свързаните с него други български представителства в руската столица. Най-щедрите индивидуални дарители и тази година са членуващите в Алианс „Бизнес за България” български фирми.
Средствата са предоставени освен на дневния център в Ловеч, още и за лечението на деца чрез „Българската Коледа”, на други домове за деца в неравностойно положение у нас, както и за подпомагане на българи със затруднения в Руската федерация и на българското училище в Москва.
На връчването на дарението в Ловеч вчера присъстваха още зам.-кметът на общината Пламен Петков и изпълнителният директор на „Спарки Елтос” АД – Ловеч, Николай Кълбов. За всички гости възпитаниците на центъра изпълниха вълнуваща програма.
Дарените през годините средства са използвани за обзавеждане и оборудване в центъра. Купени са мултимедия, компютърни конфигурации, климатична система, изграден е кухненски блок. В момента там върви преустройство на двора, децата ще разполагат с модерна детска площадка, която ще се ползва и от малчуганите от ж. к. „Здравец”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *