Общинският съвет учреди безвъзмездно право на ползване на сдружение „Зона Ловеч“ на имот, частна общинска собственост

Общинският съвет учреди безвъзмездно право на ползване на сдружение „Зона Ловеч“ на имот, частна общинска собственост

Общинският съвет учреди безвъзмездно право на ползване на сдружение „Зона Ловеч“ на част от имот, частна общинска собственост, за срок до един месец от обявяване на продажбата на имота, но не по-дълъг от 10 години. Това стана на заседанието днес. Сградата се намира в ж. к. „Здравец“, сдружението ще ползва помещение от 37 кв. м. в нея. За имота общинският съвет вече е взел решение за продажба, но няма осъществена сделка.
Молба за предоставяне на помещението е отправил председателят на сдружението Валентин Вълев, в която обосновава идеята си за обособяване на младежки клуб в квартала, където младите хора да участват в различни инициативи и проекти. Днес по предложение на съветника Валентина Янкова общинският съвет записа в решението си, че предоставя имота за дейности, организиращи деца и хора от различни възрастови групи, живеещи в ж. к. „Здравец“.
Съгласие помещението да бъде дадено безвъзмездно на сдружението заяви в становище и кварталният съвет, при условие че в дейностите, които ще се развиват, бъдат включени деца и хора от различни възрасти. От кварталния съвет обявиха и очакването си „Зона Ловеч“ да се включва в инициираните от него дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *