Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ

ЛОВЕЧ

РУО-Ловеч проверява училище по сигнал

Две майки от Ловеч са внесли сигнали в Регионалното управление на образованието, според които в ловешкото училище „Св. Климент Охридски” първокласниците се приемат и разпределят в паралелки на база на социалния статус и етническия произход на родителите им. Така се разделяли и децата след четвърти клас. В записаното в сигнала се твърди, че тази практика на предварителна селекция на децата и групирането им в два различни класа – един за деца с „добро“ социално положение и произход и друг за деца на социално слаби родители, предимно от ромски етнически произход, в училището се осъществявала вече няколко години. Родителите смятат, че този модел пречи освен на доброто усвояване на знания, и на дисциплината в час.
Разговарях с майките, подали жалбите и още в началото на седмицата издадох заповед и назначих комисия, която да провери всички факти, които са посочени в двете жалби. Очаква се в средата на следващата седмица да представи доклад и констативен протокол, каза за Зетра Еленко Начев, началник на РУО-Ловеч.
Директорът на СУ „Климент Охридски” Валери Христов не отрече, че в училището се обучават деца от различни етноси, но е категоричен, че условията за всички са еднакви. „С училищния автобус извозваме деца от село Дойренци, които са в един клас по желание на родителите си, което беше категорично изразено на родителска среща още през май. Но в никакъв случайне може да се каже, че делим децата”, категоричен бе Валери Христов пред Зетра.
Според действащата в момента наредба, директорът определя класовете. Валери Христов разговарял още през лятото с една от майките, подали жалбите. Тогава тя изразила опасенията си, че може да има разделение на децата по социален статус и етнос. „Направихме родителска среща в началото на септември, на която обявихме класовете, изчаках след това в кабинета си, ако има недоволни родители, такива нямаше”, разказа директорът на СУ „Св. Климент Охридски”. И затова бил изненадан от жалбите.
Ако има нарушения, ние ще вземем веднага необходимите мерки и няма да ги оставим без последствия, заяви началникът на РУО-Ловеч.

Kриминално проявен мъж от с.Владиня е задържан за срок от 24 часа за кражби

53-годишен, криминално проявен мъж от с.Владиня е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч по подозрение, че в периода от 01 до 14 октомври е извършил кражби от частен дом в местността «Синан тепе» край гр.Ловеч и от къща в с.Дренов. Вещите предмет на престъпление са иззети по надлежния ред. В РУ Ловеч са образувани две досъдебни производства и работата продължава.

21 бездомни и социално слаби хора получиха хранителни пакети

В Националния ден на благотворителността доброволците на Български Младежки Червен кръст в партньорство с Център за работа с доброволци и Община Ловеч по Програма „Младежки дейности” подариха хранителен пакет на 21 бездомни и социално слаби хора, за които църквата „Света Троица” се грижи, като им предоставя всеки ден топъл обяд. За първи път деня на благотворителността се отбелязва в България на 19-ти октомври 2002 година по инициатива на фондация „Щедро сърце“. Датата отбелязва значението на благотворителността в борбата с бедността – една социална епидемия, която дори и днес, в 21. век, продължава да разяжда всички държави по света, без значение какво е цялостното им икономическо и културно положение.
Този ден не е единственият в годината, в който трябва да се сетим, че можем да помогнем на друго човешко същество – той е просто повод да си напомним колко голям късмет имаме в сравнение с други, не толкова облагодетелствани от съдбата, и колко е важно да им подадем ръка в трудните моменти.

Две изложби в Ловеч привличат ценителите на изобразителното изкуство

Две изложби в Ловеч привличат от тази седмица вниманието на ценителите на изобразителното изкуство. Своя изложба в залата на първия етаж на Художествената галерия на 19 октомври вечерта представи Румен Георгиев (40 г.). Художникът е завършил училище „Тодор Кирков“ в Ловеч и след това учи скулптура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ловчалията дълги години пребивава в Испания, което личи и от част от сюжетите на картините. За характерната светлина на Мадрид говори при откриването директорът на Художествената галерия Валентин Узунов, а „На добър час!“ на това пътешествие в света на красотата пожела д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“ в Община Ловеч.
На 17 октомври пък бе открита впечатляваща изложба на класика Георги Железаров (1897 – 1982), който е съосновател на дружество „Независими художници” (1920) и член на Дружеството на независимите художници преди комунистическия режим. Показани са близо 50 творби (гваш и масло) по повод 120 години от рождението му.
В Ловеч на откриването присъства внучката на художника Радост Железарова, а проявата откри заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов. Семейството е запазило значително количество картини от 30-те до 80-те г. на ХХ в. Художникът рисува от натура и виждаме един отдавна забравен облик на родината. Показан е и автопортрет на художника, а част от картините се експонират за първи път пред публика. За Ловеч творецът бе открит благодарение на усилията на мецената Петко Игнатов.
Двете изложби могат да бъдат разгледани до 10 ноември, след което ще бъде открит Есенният салон на ловешките художници.

Задържаха две момчета, на 16 и 17 години от с.Малиново, които са заподозрени в кражба

В РУ Ловеч за срок от 24 часа са задържани две момчета, на 16 и 17 години от с.Малиново, които са заподозрени, че в нощта на 20 срещу 21 май 2017 год. са проникнали в търговски обект в селото и са отнели телевизор, усилвател, мобилен телефон, 2 златни пръстена с неустановен грамаж, сумата от 900 лв. и бутилка алкохол. Част от вещите предмет на престъпление са издирени и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Прокурори от ловешката Окръжна прокуратура ще се включат в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“

Прокурори от ловешката Окръжна прокуратура ще се включат в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Програмата ще продължи през цялата година.Програмата е насочена към ученици от гимназиалния курс: 8 – 12 клас.
Темите по които прокурорите наставници ще говорят съвместно със съдии са: Представяне на професията прокурор; Как можем да защитим правата си чрез съдебните институции; Превенция срещу употребата на наркотични вещества; Престъпления извършени от наркозависими лица; Трафик на хора; Децата и компютрите/киберпрестъпления; Възпитателни мерки за деца при противообществени прояви; Хулигански прояви; Детско насилие; Домашно насилие над малолетни и непълнолетни и мерки за защита.
Програмата се провежда за поредна година съвместно от Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и се реализира с доброволното участие на прокурори, следователи, съдии и съдебни служители от окръжните, районните прокуратури и съдилища в цялата страна.

Лекарите отбелязват своя професионален празник. По този повод кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до всички здравни институции

Днес, в деня на Свети Иван Рилски, лекарите отбелязват своя професионален празник. По този повод кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до всички здравни институции на територията на общината. На този празник трябва да си припомним, че ние нямаме право на грешки. Да следваме примера на Светия монах Иван Рилски, който е приел от царя само плодовете, но не и златото. Така се е увеличила славата му и към него заприиждат ученици от цялата страна,се казва в поздравлението , което кметът на община Ловеч Корнелия Маринова отправи къмздравните работници. Тя припомни всекидневните трудности пред лекари и пациентите и изрази надежда да бъдат преодолени проблемите пред здравеопазването. Пожелавам здраве, търпение и лично щастие на ловешките лекари и служители в здравеопазването, се казва още в поздравлението.

Криминалисти установиха и задържаха четирима мъже за грабежа край Луковит

Криминалисти от ОД МВР Ловеч и РУ Луковит установиха и задържаха четирима мъже за грабежа край град Луковит, за който Зетра информира вчера. Установено е, че от нападнатия водач на товарен автомобил мъжете са взели 100 евро като преди това са му нанесли побой, след което са се отеглили с лек автомобил с габровска регистрация, собственост на 21-годишен, криминално проявен мъж от Дряново. При проведените издирвателни мероприятия собственикът на автомобила и друг 21-годишен негов съгражданин, също криминално проявен са задържани в Дряново и конвоирани до РУ-Луковит. В процеса на работата на криминалистите са установени и другите двама нападатели: 31 годишен и 16 годишен, също от гр.Дряново. Непълнолетното момче е разпитано в качеството на свидетел, а останалите три лица са привлечени в качеството на обвиняеми в присъствието на защитник и им е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Ловешкият фолклорен танцов състав „Магия“ гостува в Китай

Ловешкият фолклорен танцов състав „Магия“ с ръководител Маргарита Атанасова ще гостува в Китай в периода 19 – 29 октомври. Танцьорите са получили покана да участват във фестивал в град Ханджоу, където се провежда Третата световна развлекателна експозиция и форум в центъра Hangzhou World leisure Expo Co.

Групата, която ще пътува от Ловеч за Далечния изток, е съставена от 20 танцьори и музиканти. Музикантите са учениците Мартин Петров (ОУ „Димитър Димов“, 5 клас) – гайдар и Преслав Стефанов (ОУ „Христо Никифоров“, 2 клас) – тъпан.

Поканата е дошла след кандидатстване с видеоматериал. Одобрената „Магия“ е единственият ансамбъл от България за този фестивал.

Престоят се поема от приемащата страна, а групата заплаща само разходите по транспорта.

Основната тема на Третото издание на Експото е „Свободно време: По-добър живот“, като ще бъде показана градската развлекателна продукция от цял свят с интерактивни елементи за публиката. По предварителна информация участват представители на най-малко 20 различни страни.

Надяваме се нашите изпълнители да покажат богатството и красотата на нашия фолклор.

Предвиден е и научен форум за свободното време, който ще събере международни учени и професионалисти с различен произход, идващи от девет различни страни. Сред основните теми са развлечение и благополучие; развлекателни индустрии, дигитални развлечения и иновации; спортове за свободното време и устойчивост; отдих и развитие на общността; образование за свободното време.

Митрополит Гавриил отслужи водосвет по повод 20 години от създаването на сдружение „Закрила” в Ловеч

Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил отслужи пред Катедралния храм „Св. св. Кирили Метоидй” водосвет по покана на Сдружение „Закрила“ – Ловеч. Сдружението е част от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ) и управлява Дневен център за деца и възрастни с увреждания. Събитието бе по повод 20 години от създаването на Сдружението и се проведе под мотото „Подкрепа, право на избор и човешко достойнство!“.
Целта на Сдружение „Закрила“ е да работи за постигане на достоен и независим живот на лицата с интелектуални и физически затруднения и техните семейства, като обединява родителите, роднините и приятелите на лицата с умствени и физически затруднения и представя и защитава техните интереси.
Митрополит Гавриил насърчи всички присъстващи, като отбеляза, че въпреки трудностите Господ няма да остави никого. Църквата винаги е готова да помогне на хората с интелектуални и физически затруднения и техните семейства, много от които редовно посещават ловешките храмове и присъстват на богослуженията. Организаторите на събитието раздадоха множество награди на отличилите се с помощта си към Сдружението лица. Събитието завърши с богата музикална програма и добро настроение в прекрасния есенен следобед.

Криминалисти от РУ Луковит и ОД МВР-Ловеч разследват грабеж извършен на пътя край Луковит

На 17октомври в 22.44ч. е получен сигнал, че край града водач на товарен автомобил е спрян чрез присветване отзад с фарове от лек автомобил. След спирането му към товарния автомобил са се приближили четирима непознати мъже, които чрез отправяне на заплахи са отнели от водача сумата от 150 евро и са се отеглили в неизвестна посока. Незабавно след получаване на сигнала криминалисти от РУ Луковит и ОД МВР-Ловеч са започнали работа по случая, образувано е досъдебно производство.

Hesburger отвори свой ресторант в Ловеч

Hesburger отвори свой ресторант и в Ловеч. Той е разположен в центъра на града и предлага богат асортимент, уютна обстановка, както и много
възможности за развлечение на децата. „Ловеч е чудесен град. Общинското ръководство ни посрещна изключително топло и ни съдейства до пълното осъществяване на проекта, казва Иева Салмела, директор международно развитие и маркетинг на Hesburger.
Hesburger е най – голямата верига за бургери във Финландия и Балтийските страни, която бележи видимо голям растеж и у нас. Целта е в рамките на следващите десет години да се открият 50 нови ресторанта в България и Hesburger да се превърне във верига за бързо хранене, обхващаща цялата страна.
Веригата успя да отвори 6 нови ресторанта до момента, като основна задача на собствениците е да пожъне същия успях в България, както в Балтийските страни, където Финландската веригата се смята за изключително висококачествена. Към момента ресторантите Hesburger могат да бъдат открити в 9 страни: Финландия, Естония, Латвия, Литва, Русия, Германия, Украйна, България и Беларус. Разпознаваемостта на веригата е изключително висока, 90% от естонците, почти 80% от латвийците и над 50% от литовците са в състояние да идентифицират Hesburger спонтанно, ако бъдат помолени да го направят.
В България изборът на продукти за менюто е разнообразен и се състои от: хамбургери, тортили, менюта, хрупкави предложения и десерти. В предложенията е включен и един специално разработен за българския пазар продукт- кебап, който можете да консумирате с добре познатия на нашия пазар айран.
Компанията Hesburger, семеен бизнес от Финландия, започва своята дейност през 1966 г., когато Хейки Салмела и неговата съпруга Кирсти основават Kievari Grilli в град Нантали. През 1980 г. първият ресторант, носещ името Hesburger, е създаден в Турку. Фирмата постепенно се налага стабилно на пазара както във Финландия, така и в съседните региони. В момента компанията притежава 450 Hesburger ресторанти в 9 държави: Финландия, Естония, Латвия, Литва, Русия, Германия, Украйна, България и Беларус. Броят на служителите Hesburger надхвърли 6700.

Заместник-кметът Венцислав Христов приветства гости на Ловеч от град Люнен, Германия

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов приветства Райнер Хоол, директор на гимназията „АлтЛюнен“ (AltLünen) в град Люнен, Германия. Той връчи на госта значка на общината, албум за Ловеч и юбилейна монета с образа на средновековната крепост.

Това стана на 17 октомври пред паметника на Васил Левски в Ловеч по време на посещението на групата от 49 наши и чужди ученици в крепостта. От тях 24 ученици са гости от немското училище, с което вече осем години ловешката ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ поддържа тесни връзки. Групата бе придружена и от директора на ПЕГ Радослав Хитов.

Едноседмичното гостуване на ученици от Люнен е по линия на ученическия обмен между институциите, това са традиционни връзки, съобщи преподавателят от Езиковата гимназия Бранимира Христова.

През седмицата гостите са разгледали освен Ловеч, още и Велико Търново, Трявна, Етнографския музей на открито „Етър“ край Габрово и София.

Германската група си тръгва обратно на 18 октомври, сряда. Ловешките ученици ще имат посещение в Люнен най-вероятно през пролетта идната година, уточниха от училището.

Изложба живопис „120 години от рождението на художника Геоирги Железаров“ в Ловеч

Изложба живопис, по повод 120 години от рождението на художника Геоирги Железаров, ще бъде открита днес в Ловеч. Организатори са Художествена галерия – Ловеч и Дом – галерия „Георги Железаров”. Експозицията ще бъде подредена в изложбена зала Вароша, а откриването е в 17.30 часа.

Георги Терзийски: Съединението прави силата- девизът на българското председателство

Съединението прави силата – това ще е девизът на българското председателство на Съвета на ЕС. Тези и други акценти на комуникационната стратегия на страната ни за ЕС 2017 представи областният управител Георги Терзийски пред представители на различни културни институции от област Ловеч. Събитието, което е второ поред след представянето на Луковитското съкровище на 29 септември, се проведе в Националното изложение на художествените занаяти в Орешак. Темата бе „Инициативи на ЕС в областта на културата“ и бе организирано съвместно с Областния информационен център.
В основната презентация Георги Терзийски представи предизвикателствата за страната с приемането на това ротационно председателство, свързано с основните му функции и набелязаните приоритети. Предстоящото българско председателство възприема важната роля на културата като ресурс за гарантиране на по-добро общо бъдеще, основано на споделеното наследство, общите ценности и развитието на междукултурния диалог на гражданите от Европейския съюз, подчерта областният управител и представи и партньорите, поканени от ОИЦ – Ловеч, координаторите в Министерство на културата Весела Кондакова от Бюро „Творческа Европа“- България и Добрина Милушева от Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“.
Те представиха актуалните възможности по двете европейски програми. В събитието участваха представители от различни културни, творчески и неправителствени организации, центрове и обществени институции на Ловешка област. За тях е важна както информацията за обявените и предстоящи покани за кандидатстване с проекти, така и създаването на активно сътрудничество с цел финансирането и успешното осъществяване на необходими дейности в региона.
Представянето на основните акценти на българското председателство ще продължи и в други населени места на областта.

Зачестиха кражбите на ел. проводници

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от 08 до 14 октомври е проникнал в къща в местността «Сенан тепе» край гр.Ловеч и е отнел електрожен, бормашина, шлифовалка и около 120 метра ел. проводници.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като на 14 октомври е получен сигнал, че от частен дом в с.Дренов за времето от 01 до 14 октомври неизвестен извършител е отнел моторен трион и около 100 метра ел. проводници с различни сечения.

Неизвестни извършители са отнели около 200м медни ел. проводници от 2 междустълбия разположени в с.Славяни. Кражбата е извършена на 14 октомври, а по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

От 1 ноември 2017 г. Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ във Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил и Благоевград ще работят с ново работно време

От 1 ноември 2017 г. Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ във Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил и Благоевград ще работят с ново работно време. Клиентите на „ЧЕЗ Електро България“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в тези градове ще могат да използват услугите на Центровете всеки понеделник от 08:30 ч. до 18:00 ч., всяка сряда от 08:00 ч. до 17:00 ч., а през останалите работни дни от седмицата от 08:30 ч. до 17:00 ч. Промяната се въвежда след обстоен анализ на посещаемостта и териториалната специфика с цел подобряване ефективността при работа с клиенти.

За всички останали клиентски центрове на компанията на територията, обслужвана от ЧЕЗ, работното време остава непроменено. Подробна информация за адресите и работното време на Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ е публикувана на сайта www.cez.bg.

За клиентите на „ЧЕЗ Електро България“ АД от 1 ноември 2017 г. се въвеждат промени, осигуряваща по-голямо удобство и ефективност при контакт с Дружеството. Във всеки Център за обслужване на клиенти на ЧЕЗ ще бъдат обособени отделни гишета за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД. На телефонния номер на компанията – 0700 10 010, ще бъде активирана специална линия само за въпроси, свързани с дейността и предоставяните от Дружеството услуги. Въвеждат се нови електронни адреси за комуникация: с „ЧЕЗ Електро България“ АД – info@cezelectro.bg и с „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – klienti@cez-rp.bg.

Работно време на центрове за обслужване на клиенти на ЧЕЗ във
Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил и Благоевград:

Ден от седмицата Работно време
Понеделник 08:30 – 18:00 ч.
Вторник 08:30 – 17:00 ч.
Сряда 08:00 – 17:00 ч.
Четвъртък 08:30 – 17:00 ч.
Петък 08:30 – 17:00 ч.

Областен управител – Ловеч и ОИЦ – Ловеч в съвместно събитие за Българското Председателство

На 16 октомври 2017 г. от 11:00 часа в зала на Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак, общ. Троян ще се проведе събитие, организирано от Областен управител – Ловеч и Областен информационен център (ОИЦ) – Ловеч. Това е второ събитие на Областен управител – Ловеч в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Председателството на Съвета на ЕС. Предстоящото Българско председателство възприема важната роля на културата като ресурс за гарантиране на по-добро общо бъдеще, основано на споделеното наследство, общите ценности и развитието на междукултурния диалог на гражданите от Европейския съюз. Темата „Инициативи на ЕС в областта на културата“ е насочена към всички организации с дейност в тази сфера. Екип от Министерство на културата ще представи две от програмите на ЕС, по които страната ни продължава да участва, а именно „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“. Експерти от ОИЦ-Ловеч ще информират за актуални и предстоящи възможности по Оперативните програми 2014 – 2020 г. По време на събитието ще се представят приоритетите, отворени и предстоящи покани по програмите, а всички заинтересовани ще могат да зададат въпроси относно методиката за кандидатстване. В програмата е предвидено също и разглеждане на експозиции в залите на НИХЗИ.
За участие в срещата са поканени представители на общинските администрации от област Ловеч, на неправителствени и творчески организации, работещи в сектора на културата, изкуствата и гражданското общество.
ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в Р България.

На 18 и 19 октомври ще заседават постоянните комисии на Общински съвет-Ловеч

Постоянните комисии на Общински съвет-Ловеч ще заседават на 18 и 19 октомври (сряда и четвъртък). Това става ясно от предоставените материали на постоянните комисии.
В сряда от 8.30 часа се събира Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти с председател Виктор Стойчев. Тя ще разгледа 8 точки, между които е Доклад на междинната оценка на Общински план за развитие 2014 -2020 на Община Ловеч.
От 10.00 часа се събира в заседателната зала се събира Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт с председател Ангел Заимов, като ще разгледа 14 точки. Сред тях е одобряване на годишния финансов отчет за 2016 г. на „ЕКО“ ЕАД, Ловеч.
Постоянната комисия по икономическа политика, туризъм и приватизация с председател Димитър Димитров се събира на 18 октомври от 11 часа по 9 точки.
Пак в сряда от 14 часа в кабинета на общинския съветник се събира Постоянната комисия по социална, демографска и жилищна политика с председател Станимир Стоянов, която ще разгледа също 8 точки. Между тях е промяна на групите общински жилища по предназначение и брой, поради изменения на конкретните потребности и продажба на едно жилище на наемател, настанен по административен ред.
От 15 часа по две точки ще заседава Постоянната комисия по здравеопазване с председател д-р Лидия Несторова в кабинета на общинския съветник.
От 17 часа заседава Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество с председател Иво Райнов по три точки, като едната е Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.
На 19 октомври от 12.30 часа ще заседава Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението с председател Иван Иванов в кабинета на общинския съветник по три точки.
Пак в четвъртък от 13 часа заседава Постоянната комисия по жалби и контрол на решенията на Общински съвет и мониторинг на обществени и възлагателни поръчки с председател Васил Василев по дневен ред с 13 точки. Сред тях е ново обсъждане на решение №515/27.09.2017 г на ОбС Ловеч, върнато със заповед на Областен управител Ловеч.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 16 – 20 октомври

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 16 – 20 октомври 2017 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани дейности.

Ловешка област
Дата/период Времетраене Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/
В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www.cez-rp.bg/bg/grafici/grafik-na-planirani-remonti/.
Община Ловеч
На 16.10.2017 г. /07:00 – 13:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Ловеч: Индустриална зона
На 16.10.2017 г. /09:30 – 15:30 ч./; на 17.10.2017 г. /09:30 – 15:30 ч./; на 18.10.2017 г. /09:30 – 15:30 ч./; на 19.10.2017 г. /09:30 – 15:30 ч./; на 20.10.2017 г. /09:30 – 15:30 ч./ – Горан: ул. „Бачо Киро“, Вит, Дунав, Дяко Иванов, Илия Иванов Яръмов, Китката, Ловчанска, Любен Каравелов, Марица, Общинска, Освобождение, Осъм, Стефан Караджа, Тополите, Училищна
На 17.10.2017 г. /09:30 – 15:30 ч./ – Александрово, Общ. Ловеч: Бенковски, Борис Данков, Братя Миладинови, Братя Павлови, Бузлуджа, Васил Априлов, Витоша, Габровска, Гено Димов, Гео Милев, Ивайло, Кирил Павлов, Крайна, Леге, Лъга, Любен Каравелов, Местност Стопански двор, Нейко Найденов, Оборище, Опълченска, Осъм, Павел Баев, Пиринска, Преслав, Преспа, Райко Даскалов, Райна Княгиня, Раковска, Родопа, Свети Кирил и Методий, Свобода, Средна гора, Стара планина, Страцин, Съединение, Трети март, Хемус, Христо Смирненски, Цар Калоян, Цар Освободител, Явор; Деветаки: Местност Мутьова поляна; Дойренци: Тодор Киров
На 18.10.2017 г. /10:15 – 16:00 ч./ – Дойренци: Бачо Киро, Васил Данков, Гео Милев, Георги Бенковски, Доктор Г. М. Димитров, Оборище, Отец Паисий, Петър Стефанов, поляната, Тодор Кирков, Тодор Киров, Хаджи Димитър, Христо Ботев
На 19.10.2017 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Ловеч: Бяло Море, Мизия, Освобождение
На 20.10.2017 г. /08:30 – 09:15 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 15:30 – 16:15 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Ловеч: I Кв. 2А, Васил Левски, ЖП Спирка, Източна Индустриална зона, Местност Печковец, Местност Синан Тепе, Митропол. Дионисий Ловчански, Мостова, Никола Цвятков, Сирко Станчев, Тодор Кирков, Филип Тотю, Хан Кубрат
На 20.10.2017 г. /13:00 – 16:00 ч./ – Ловеч: Младост
Община Луковит
На 16.10.2017 г. /11:00 – 11:30 ч./ – Голяма Брестница: Александър Стамболийски, Биволарника, Васил Левски, Геновци, Георги С. Раковска, Гетовци, Двадесет и Трети декември, Девети септември, Жидевица, Кокиче, Любен Каравелов, Местност Данчова Могила, Местност Жидевица, Никола Й. Вапцаров, Ниновци, Опълченска, Панайот Волов, Петър Берон, Пирин, Родината, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Хан Крум, Христо Ботев, Христо Смирненски
На 16.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 17.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 18.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 19.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 20.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./ – Луковит: Александър Теодоров-Балан, Будевец, Възраждане, Георги С. Раковски, Кирил и Методий, Предел, Росица, Сливница, Фурка, Христо Михайлов
На 16.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 17.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 18.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 19.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 20.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./; на 21.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./ – Дерманци: Александър Стамболийски, Васил Левски, Георги Бенковски, Георги Раковски, Крайна, Куделин, Любен Каравелов, Мизия, Околовръстна, Скобелев, Цар Борис 1; Торос: Бреза, Витска, Възраждане, Дило Йотов, Димитър Ковач, Захари Стоянов, Здравец, Лозарска, Мелнична, Нено Върбанов, Опълченска, Под. Тарасов, Поручик Софронов, Стоян Георгиев, Теменуга, Филип Бутозов, Хаджи Димитър
На 16.10.2017 г. /08:15 – 08:30 ч.; 16:15 – 16:30 ч./; на 18.10.2017 г. /09:00 – 09:15 ч.; 16:15 – 16:30 ч./; на 19.10.2017 г. /15:00 – 15:30 ч./ – Дерманци: Баба Тонка; Дъбен: Иван Вазов; Луковит; Угърчин: 75054. 448. 116. 1, Акация, Алеко Константинов, Александър Пушкин, Александър Стамболийски, Ангел Кънчев, Антон Чехов, Баба Тонка, Бачо Киро, Безименна, Бели камък, Божур, Бойчо Огнянов, Бяло Море, Васил Друмев, Васил Левски, Васил Петлешков, Вежен, Витоша, Вълчо Русковски, Ген. Гурко, Ген. Сираков, Гео Милев, Георги Бенковски, Георги Иванов, Георги С. Раковски, Гогол, Голи рът, Горник, Гоце Делчев, Демокрация, Димитър Полянов, Димчо Дебелянов, Добри Чинтулов, Доростолска, Елин Пелин, Забит камък, Захари Стоянов, Ивайло, Иван Дял, Иван Рилски, Иглика, Йордан Йовков, Каменка, Кичира, Климент Охридски, Кнежа, Кокиче, Комитска, Кръстю Сарафов, Лев Н. Толстой, Лепетура, Любен Каравелов, Люлин, Македонска, Максим Горки, Мара Петлешкова, Маргарец, Марица, Маркова Стъпка, Мусала, Незабравка, Неофит Рилски, Никола Вапцаров, Никола Обретенов, Новоселска, Оборище, Околчица, Опълченска, Освобождение, Осми март, Осогово, Осъм, Паисий Хилендарски, Панайот Хитов, Патриарх Ефтимий, Пейо К. Яворов, Петко войвода, Петър Берон, Пирин, Плевен, Поп Андрей, Поп Харитон, Райна Княгиня, Рила, Светулка, Свобода, Сергей Румянцев, Скачка, Софроний Врачански, Стара планина, Старчов дол, Стефан Караджа, Стефан Стамболов, Странджа, Табашка, Теменуга, Тодор Каблешков, Топалска, Тракия, Търговище, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Хан Крум, Хан Кубрат, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цар Иван Асен Втори, Цар Калоян, Цар Симеон, Църковна, Чукара, Шейново, Шипка, Шумака, Юрий Гагарин, Юрий И. Венелин, Явор
На 16.10.2017 г. /08:30 – 16:30 ч./ – Угърчин: 75054. 448. 116. 1, Акация, Алеко Константинов, Александър Пушкин, Александър Стамболийски, Ангел Кънчев, Антон Чехов, Бачо Киро, Бели камък, Божур, Бяло Море, Васил Левски, Витоша, Вълчо Русковски, Ген. Гурко, Ген. Сираков, Гео Милев, Георги С. Раковски, Гогол, Гоце Делчев, Демокрация, Димитър Полянов, Димчо Дебелянов, Елин Пелин, Ивайло, Йордан Йовков, Каменка, Кичира, Климент Охридски, Кнежа, Кокиче, Комитска, Лев Н. Толстой, Марица, Маркова Стъпка, Незабравка, Неофит Рилски, Никола Вапцаров, Никола Обретенов, Оборище, Околчица, Опълченска, Паисий Хилендарски, Панайот Хитов, Патриарх Ефтимий, Петко войвода, Поп Харитон, Рила, Светулка, Свобода, Сергей Румянцев, Старчов дол, Стефан Стамболов, Табашка, Тодор Каблешков, Топалска, Търговище, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Хан Крум, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цар Калоян, Цар Симеон, Църковна, Чукара, Юрий Гагарин, Юрий И. Венелин
На 16.10.2017 г. /08:30 – 16:30 ч./; на 17.10.2017 г. /08:30 – 16:30 ч./; на 18.10.2017 г. /08:30 – 16:30 ч./; на 19.10.2017 г. /08:30 – 16:30 ч./; на 20.10.2017 г. /08:30 – 16:30 ч./ – Торос: Бузлуджа, Валето, Вишиндол, Дило Йотов, Кичера, Мелнична, Пейо К. Яворов, Стоян Георгиев, Цар Симеон
На 16.10.2017 г. /09:00 – 10:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 15:30 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Луковит: Байрон, Възраждане, Ген. Гурко, Гето Йошев, Иван Вазов, Йордан Йовков, Княз Борис 1, Местност Бяло Поле, Неофит Бозвели, Неофит Рилски, Панака, Пенчо Славейков, Страцин, Хаджи Димитър, Цар Калоян, Цар Симеон 1
На 16.10.2017 г. /11:00 – 11:30 ч./ – Пещерна: Ангел Кънчев, Антон Страшимиров, Васил Левски, Васил Петлешков, Витска долина, Гео Милев, Георги Бенковски, Елин Пелин, Иван Вазов, Лозарска, Любен Каравелов, Отец Паисий, Панайот Волов, Пейо К. Яворов, Пчелиня, Хаджи Димитър, Христо Ботев; Торос: 157023, 48058, Александър Стамболийски, Априлци, Бреза, Бузлуджа, Валето, Васил Левски, Витска, Вишиндол, Възраждане, Вълчо Русковски, Върбан Йотов Теслов, Гатил, Георги Бенковски, Градинска, Грънчар, Дило Йотов, Димитър Ковач, Дойчин Димитров, Еделвайс, Захари Стоянов, Здравец, Кирил и Методий, Китка, Кичера, Кокиче, Крайселска, Кулата, Лозарска, Люляк, Марин Табаков, Мелнична, Младост, Незабравка, Нено Върбанов, Никола Вапцаров, Оборище, Опълченска, Орешака, Пейо К. Яворов, Под. Тарасов, Полето, Поручик Софронов, Потока, Равнището, Райна Княгиня, Речна, Стоян Георгиев, Теменуга, Торос, УПИ V, Филип Бутозов, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цар Симеон, Цвятко Алексиев, Шипка, Явор, Ягода
На 16.10.2017 г. /11:00 – 11:30 ч./; на 21.10.2017 г. /08:00 – 16:30 ч./ – Луковит: Възраждане
На 17.10.2017 г. /09:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Карлуково: Кариера на БДЖ
На 17.10.2017 г. /10:30 – 14:30 ч./ – Луковит: Александър Стамболийски, Димитър Талев, Кракра, Любен Каравелов, Милин камък, Момчилец, Сан Стефано, Скала, Съединение, Цоню Матев
На 18.10.2017 г. /09:00 – 10:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 15:30 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Луковит: 44327. 80. 25, Божур, Бор, Възраждане, Кирил и Методий, Козлодуй, Кокиче, Лале, Лилия, Лозарска, Лютиче, Мак, Местност Голия връх, Момина сълза, Начална, Пролет, Роза, Синчец, Теменуга
На 18.10.2017 г. /09:15 – 16:30 ч./ – Угърчин: Александър Пушкин, Александър Стамболийски, Ангел Кънчев, Баба Тонка, Безименна, Васил Левски, Васил Петлешков, Вежен, Вълчо Русковски, Ген. Гурко, Георги Бенковски, Георги Иванов, Голи рът, Горник, Доростолска, Захари Стоянов, Иван Дял, Иван Рилски, Иглика, Йордан Йовков, Кокиче, Люлин, Максим Горки, Мара Петлешкова, Маргарец, Мусала, Незабравка, Неофит Рилски, Никола Обретенов, Новоселска, Освобождение, Осми март, Осогово, Осъм, Паисий Хилендарски, Патриарх Ефтимий, Пейо К. Яворов, Петко войвода, Петър Берон, Пирин, Поп Андрей, Скачка, Софроний Врачански, Стара планина, Странджа, Табашка, Теменуга, Тодор Каблешков, Тракия, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Хан Крум, Хан Кубрат, Цар Калоян, Шейново, Шипка, Шумака, Юрий Гагарин, Явор
На 19.10.2017 г. /09:00 – 10:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 15:30 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Луковит: 44327. 203. 32, Александър Теодоров-Балан, Будевец, Васил Левски, Георги С. Раковски, Димитър Димов, Кирил и Методий, Козлодуй, Предел, Росица, Сливница, Фурка, Христо Михайлов, Христо Смирненски
На 19.10.2017 г. /09:15 – 09:30 ч.; 09:30 – 15:30 ч./ – Угърчин
На 19.10.2017 г. /15:15 – 16:30 ч./ – Дерманци: 079065, Атанасовото, Бяла Вур, Васил Левски, Вежен, Ивайло, Крайбрежна, Плиска, Преслав, Стадиона, Цар Калоян, Цар Симеон
Община Тетевен
На 16.10.2017 г. /15:00 – 15:30 ч./; на 17.10.2017 г. /15:00 – 15:30 ч./; на 18.10.2017 г. /15:00 – 15:30 ч./ – Бабинци: 001104 С Екатте07884, ІV-52, Главна, М-ст Дунчевото, Махала Арамлия, Махала Бадънското, Махала Близнаците, Махала Полъта, Махала Трескавец, Местност Чашката, Първа; Тетевен: 002105 Екатте 07884, 005041, 72343. 31. 148, Бабинци, Конски дол, Махала Гечовото, Местност Года, Местност Дунчовото, Местност Конски дол
На 17.10.2017 г. /08:00 – 08:30 ч./; на 18.10.2017 г. /15:00 – 15:30 ч./ – Тетевен: Алеко Константинов, Александър Стамболийски, Баньо Маринов, Бели Вит, Васил Левски, Вършец, Гачо Василков, Гечовото, Двадесет и Трети септември, Димитър Благоев, Димитър П. Ковач, Емил Марков, Захари Стоянов, Здравец, Иван Вазов, Иван Фурнаджиев, Калена Плоча, Ключ, Козница, Конски дол, Костина, Лальо Пеев, Лечо Гайдаря, Марин Мръвков, Марин Урманов, Мария Михайлова, Марко Йончев, Махала Гечовото, Махала Драгиновдол, Махала Скрибътна, Михал Казначея, Никола Вапцаров, Паца Нейкова, Пеновото, Пладнището, Полк. Орлов, Първи май, Романов дол, Сава Младенов, Симеон Куманов, Станьо Врабевски, Стефан Павлов, Тодор Михайлов, Топлика, Трескавец, Усин Керим, Хаджи Димитър, Христо Ботев
На 17.10.2017 г. /08:15 – 08:45 ч./; на 18.10.2017 г. /15:15 – 15:45 ч./ – Тетевен: Александър Стамболийски, Асен и Петър, Атанас Некович, Баньо Маринов, Безименна, Боева Могила, Братя Хаджи Иванови, Васил Йонков, Васил Левски, Васил Петров, Вежен, Върбанчовец, Вършец, Димитър Благоев, Димитър Д. Стойчев, Емил Марков, Захари Стоянов, Здравец, Иван Вазов, Иван Туйков, Иван Фурнаджиев, Илия Темелски, Кардан, Крачун Иванов, Лальо Пеев, Марин Урманов, Мария Удренова, Махала Равнище, Михал Казначея, Михал Кефалов, Михал Койчев, Нейо Крачунов, Ненка Павлова, Павел Койчев, Палтен, Прокоп, Първи ноември, Симеон Куманов, Станьо Койчев, Стара планина, Стефан Павлов, Стоян Костов, Тодор Михайлов, Тома Василев, Трескавец, Усин Керим, Хаджи Генчо, Хиляда Осемстотин и Първа, Христо Габровчето, Христо и К. Цакови, Чаира, Червен
На 17.10.2017 г. /08:30 – 09:00 ч./; на 18.10.2017 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Васильово: Александър Стамболийски, Васил Левски, Георги Бенковски, Георги Димитров, Иван Цачев Василев, Илия Кръстев, Суходолска, Христо Андреев, Юрий А. Гагарин; Малък Извор, Общ. Ябланица: Присойка; Рибарица, Общ. Тетевен: 62579. 150. 12, 62579. 168. 546. 1, Баба Тонка, Басарим, Брязово, Васил Левски, Вежен, Ген. Владимир Вазов, Георги Бенковски, Георги Иванов, Горуньово, Гугла, Даковото, Еделвайс, Заводна, Захари Стоянов, Иван Вазов, Иван Капетан, Иглика, Кокиче, Костина, Краището, Крайречна, Лало войвода, Лъга, Любен Каравелов, Нецов дол, Никола Вапцаров, Отец Кирил, Отец Паисий, Павлов дол, Павлова Полица, Пангарата, Пи-62579. 164. 2, Просвета, Стара Рибарица, Старчов дол, Студентска, Топилата, Филип Тотьо, Христо Ботев, Христо Пеев, Христо Смирненски, Царичина, Черна река, Шалски дол, Юрий Гагарин; Тетевен: Люляк, Махала Глотното, Махала Свидово, Махала Скрибътна, Местност Атанашкото, Местност Върбака, Местност Глотното, Местност Гугуновото, Местност Пейков дол, Местност Пладнището, Местност Преграда, Местност Присоето, Местност Просеченик, Местност Скрибътна, Пладнището, Преграда, Свидово
На 17.10.2017 г. /10:00 – 16:00 ч./ – Черни Вит
На 19.10.2017 г. /09:30 – 15:00 ч./ – Тетевен: 005041, 72343. 31. 148, Махала Гечовото
На 20.10.2017 г. /09:00 – 14:00 ч./ – Тетевен: Мария Михайлова, Местност Балинци, Петрахиля
Община Троян
На 16.10.2017 г. /09:00 – 15:00 ч./; на 17.10.2017 г. /09:00 – 15:00 ч./; на 18.10.2017 г. /09:00 – 15:00 ч./ – Орешак, Общ. Троян: Мах. Баба Стана
На 16.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Бели Осъм: Козя Стена, Стоян Българенчето; Чифлик, Общ. Троян: Мах. Троянска, Тодор Каблешков, Хаджийска
На 16.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 17.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 18.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 19.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 20.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Гумощник: Клиновци, Мах. реката, УПИ I Кв. 35, Цанко Влаховски, Чакърска
На 16.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 17.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 18.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 19.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 20.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./; на 21.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Троян, Общ. Троян: 34-ти Троянски Полк, Дрянска чешма, Захарий Зограф, Панайот Волов, Симеон Велики, Христо Ботев, Христо Смирненски
На 16.10.2017 г. /09:15 – 16:00 ч./ – Дълбок Дол: Бор, Васил Мочев, Васил Събчев, Иван Дончев, Пчелинът, Първи май, Теменуга, Чучура
На 18.10.2017 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Троян, Общ. Троян: Вежен, Грънчарска, Изкуство, Пряспа, Стефан Стамболов
Община Угърчин
На 20.10.2017 г. /09:30 – 12:00 ч./ – Лесидрен: Александър Стамболийски, Бано Воевода, Васил Левски, Кършар, Раковска, Стара планина, Урница, Христо Ботев
На 20.10.2017 г. /12:30 – 14:30 ч./ – Лесидрен: 43325. 10. 23, 43325. 10. 61, 43325. 10. 832. 1, Местност камъка Правец, Местност Язовир Сопот
Община Ябланица
На 16.10.2017 г. /10:00 – 14:00 ч./ – Малък Извор, Общ. Ябланица: Бреза, Мах. Миревец, Миразчийска, Присойка
На 18.10.2017 г. /09:30 – 15:00 ч./ – Ябланица, Общ. Ябланица: 085054, Местност Девет Дола, Местност Камен дол, Местност Шумнене
На 19.10.2017 г. /08:00 – 08:15 ч./ – Голяма Желязна: Дачо Михайлов
На 19.10.2017 г. /08:00 – 08:15 ч./ – Лесидрен: 43325. 10. 23, 43325. 10. 61, 43325. 10. 832. 1, Кол. Барашки, Кол. Коник, Кол. Ябълчака, Местност Берча, Местност Гаджов дол, Местност Енча, Местност камъка Правец, Местност Коника, Местност Ябълчака, Местност Язовир Сопот
На 19.10.2017 г. /08:15 – 09:00 ч./; на 20.10.2017 г. /16:00 – 16:30 ч./ – Български Извор: Мах. Начови Воденици; Кирчево: Александър Стамболийски, Бачо Киро, Васил Левски, Веселина Черкезова, Иван Вазов, Комитска, Местност Площа, Никола Вапцаров, Панайот Волов, Пенчо Славейков, Пеньо Пенев, Площа, Стара планина, Стефан Караджа, Тодор Каблешков, ХІІ Кв. 5, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Хан Омуртаг, Христо Ботев, Черно море; Лесидрен: Местност Берча; Малка Желязна: Александър Стамболийски, Бузлуджа, Васил Левски, Витоша, Двадесет и Трети септември, Девети май, Додьо Маринов, Йото Влахов, Клокотница, Ком, Матей Петков, Мах. Байовене, Махала Баевене, Палич, Панайот Волов, Райко Даскалов, Сава Младенов, Сергей Румянцев, Софийска, Стойко Додев, Христо Рачев, Шипка; Славщица: Александър Стамболийски, Балканска, Васил Левски, Видинска, Въндевска, Георги С. Раковски, Даловска, Иван Вазов, Кирил и Методий, Колевска, Корканска, Кьосовска, Марковска, Местност Зелка, Моновска, Московска, Нечовска, Никола Д. Петков, Паисий Хилендарски, Палангурска, Последна, Рачовска, Свобода, Хаджи Димитър, Христо Ботев; Сопот, Общ. Угърчин: 68076. 291. 106, Аврамовска, Балча, Васил Левски, Възраждане, Герганица, Димитър Пъшков, Ендешка, Ланзовица, Мах. Съевска, Мах. Шумака, Николовска, Оборище, Пердевойка, Петриш, Подене, Попенец, Последна поляна, Радковец, Софийска, Станковска, Троян, Угърчинска, УПИ ІІ-346, Чепля, Шойка.

В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www.cez-rp.bg/bg/grafici/grafik-na-planirani-remonti/.

Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозахранването.

За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www.cez-rp.bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp.bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозахранването в района, който Ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на захранването.

Planovi prekasvania_Zapadna Bulgaria_16-20.10.2017

Сметката на „Жълти стотинки – деца помагат на деца нарасна с 1237, 97 лева

На 12 октомври сметката на „Жълти стотинки – деца помагат на деца нарасна с 1237, 97 лева. Общата събрана сума от началото на годината в Ловеч е 4651, 65 лева.
В десетата юбилейна година столици на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” са градовете Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян и детските отделения в техните болници.
Популярността на акцията в област Ловеч все повече нараства. Много училища, детски градини и детски ясли в общините Априлци, Летница, Ловеч и Тетевен вече се включиха. Средства се събират в кметства, кметски наместничества, читалища, аптеки, лекарски и зъболекарски кабинети, книжарници, заведения за хранене, търговски обекти, фирми на територията на областта, граждани. Акцията се подкрепя и от община Ловеч.
Пунктове на акцията са Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” и БЧК – Ловеч и благодарение на доброволците им събраните средства се сортират, преброяват и подготвят за предаване в банката.
Първи юни беше първата обявена дата за предаване на събраните стотинки. Отчетени и предадени в банката по специалната дарителска сметка бяха общо 2042,72 лв.
С благодарност и респект към всички малки и големи дарители, които се включиха до момента и към тези, които ще се включат, както и към доброволците, които отделят от своето лично време за организиране и провеждане на блестящата кампания!
Целите на акцията са да се събират средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връсниците им в нужда от ранна детска възраст, чувстват се полезни и значими.
До момента са събрани и вложени средства в педиатрични отделения в градовете София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново и Видин.
В Ловеч ще бъдат доставени: стерилизатор за съдове за хранене,
инфузионна помпа – 2 броя, компресорни инхалатори – 3 броя, ротаметър за кислородна инсталация – 4 броя, кислородни палатки за кърмачета – 5 броя, и
електрически парен стерилизатор за пластмасови шишета и биберони.
Акцията продължава като следващата дата за предаване на събраните стотинки е 6-ти декември – деня на Св. Николай Чудотворец в пунктовете на “Жълти стотинки” в цялата страна.
За повече информация и въпроси: www.stotinkite.com и info@stotinkite.com
Бихме желали тази информация да достигне до възможно най-много хора и разчитаме на съдействието на всички вас. Благодарим ви!

Ирина Митева – координатор на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” за област Ловеч.