Затвориха републикански път в Коиловци заради свлачище

Затвориха републикански път в Коиловци заради свлачище

Днес по обяд бе затворен за движение участък от третокласен републикански път в центъра на село Коиловци заради появилото се преди година там свлачище. От Областно пътно управление – Плевен заявиха пред „Зетра”, че е осигурен обиколен маршрут по републиканската пътна мрежа. Временно е преместена автобусната спирка в селото, рейсовете за Плевен вече ще спират до здравната служба. Възложено е искане за проучвания към държавното дружество „Геозащита-Плевен”, съобщи началникът на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Община Плевен Васил Василев. Специалистите трябва да дадат предписания за необходимите спасителни дейности за отсечката. На седмичното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен бе решено успоредно с проучването на „Геозащита-Плевен” да бъде възложено да извърши и проектиране на участъка, за да се ускори решаването на проблема.

Вероятно необходимите средства за реконструкцията ще бъдат поискани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, тъй като шосето е от републиканската пътна мрежа. Свлачищните процеси започнаха през март м.г., като първоначално бяха обхванали само бордюрите и тротоара. Впоследствие се пропука и част от пътното платно. В момента е пропаднала едната лента, а кметът на населеното място бе ограничил преминаването на тежкотоварни автомобили. До затварянето на пътя движението се извършваше в едното платно. Свлачището на път ІІІ-3402 в село Коиловци е в регистъра на свлачищата, воден от Министерството на регионалното развитие от 30 май м.г. Хора от селото разказаха, че от около месец в района специалисти извършват интензивни замервания и сондажи. Според тях свлачището е тръгнало след поройните дъждове миналата пролет, към момента има една напукана къща, която няма обитатели.

3 Comments on "Затвориха републикански път в Коиловци заради свлачище"

    Лора Христова каза:

    Наскоро ходихме на гости,пътят е много зле,а и минаваха тежкотоварни автомобили, опасно е да минаване,а и в тъмното няма кой може да не види и да пострада…спешно трябва да се вземат мерки.

    elena petkova каза:

    Аз съм една от живущите в необитаемата, според вас къща.Другият живущ е най-възрастната в селото жена-99 годишна,и няма как подалият информацията да не знае това.Проверявайте и публикувайте вярна информация.

    Кремена Цакова каза:

    Пълни глупости.Как ще да няма обитатели едната пропукана къща?Има си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *