Над сто участници се включиха в Световния ден на ходенето в Ловеч

Над сто участници се включиха в Световния ден на ходенето в Ловеч

Над стотина участници се включиха в инициативата в Ловеч, посветена на Световния ден на ходенето. Спортното събитие се проведе на 15 октомври 2020 година на алеята „Баш Бунар“, след като веднъж беше отложено със седмица заради лошото време. Участниците бяха на различна възраст – малки и големи.

Маршрутът почваше от началото на алеята до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка. На всички участници бяха раздадени талони със съдействието на доброволци. Всеки, изминал разстоянието, взе участие в томбола с  много награди, осигурени от  Община Ловеч и Регионална здравна инспекция-Ловеч.

В мобилните кабинети работиха експерти от РЗИ, които извършиха безплатни измервания на тегло и кръвно налягане на желаещи граждани. Бяха раздадени здравно-образователни материали.

За поредна година масово се включиха ученици и учители от повечето ловешки училища.

Организатори са  Община Ловеч и Българската асоциация „Спорт за всички” – с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта,  с участието на Регионална здравна инспекция – Ловеч, БЧК – Ловеч и ЦПЛР-Общински детски комплекс-Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър

15.10.2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.