Ловеч, Летница и Угърчин организират конкурс под наслов „Изкуство от отпадъци”

Ловеч, Летница и Угърчин организират конкурс под наслов „Изкуство от отпадъци”

Ловеч, Летница и Угърчин организират конкурс под наслов „Изкуство от отпадъци”. За това се договориха вчера кметовете на трите общини Минчо Казанджиев, Красимир Джонев и Валентин Вълчев. Организатори ще бъдат операторът на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин – „Еко – Ловеч” АД – Ловеч, и Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Ловеч. Решение за това кметовете взеха на общо събрание на Регионалното сдружение. Средствата за финансиране на конкурса са от разликата между договорената цена за приетите вече 40 хил. тона софийски отпадък между община Ловеч и Столична община и разходите на оператора на депото за тон депониран отпадък и са в размер на 5000 лв.
Конкурсът е за изработка на фигура от отпадъци, която да бъде позиционирана на депото за твърди битови отпадъци и ще стане негова емблема. Идеята за това е на изпълнителния директор на „Еко – Ловеч” АД Антоанела Дончева и бе обявена още в Деня на отворените врати, който операторът проведе на 20 януари т. г.
За участие в конкурса са поканени училища, детски градини, скулптори и художници от трите общини. Победителите ще получат наградите си на 11 май, Деня на Ловеч, те ще им бъдат връчени от председателя на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – кмета на Ловеч Минчо Казанджиев.
Инициативата е част от комуникационния план на кампанията „Да изчистим България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.