Детска учителка от Йоглав представи нестандартно поредната си стихосбирка

Детска учителка от Йоглав представи нестандартно поредната си стихосбирка

Втората си стихосбирка представи в седмицата на детската книга учителката в ЦДГ „Пролет” – с. Йоглав, Еленка Щерева. В една обучаваща ситуация по природен свят в детската градина, планирана от РИО – Ловеч, като открита ситуация в смесена възрастова група на 3 април, малчуганите изпълниха стихотворенията от книжката. Заглавието на стихосбирката „Растем край реката” стана тема на ситуацията, а идеята, заложена в творбите, беше в основата на възпитателните и образователни задачи – чрез атрактивни форми, методи и средства да се затвърдят знания за река Дунав, река Осъм в района на Йоглав и местното езеро „Гьола”, да се придобият определени природозащитни умения и да се изградят нагласи и интереси за общуване с природата в ранна детска възраст, да се формира екологично поведение при опазване на речната екосистема.
Гостите – учители и директори на детски градини от община Ловеч и град Луковит, местни учители-пенсионери, родители и общественици можаха да видят един урок по родолюбие и екология във виртуалната разходка на децата до реката и езерото, изпълнена с много емоции и възторг.
Книгата на Еленка Щерева, чийто редактор е журналистът Кольо Станчевски, бе представена и подарена на присъстващите от директора на детската градината Диана Гатева. Специални поздравления към авторката отправи Янка Иванова, старши експерт по предучилищно възпитание в РИО – Ловеч, организатор и ръководител на събитието. От името на обществеността на с. Йоглав поздрав поднесе и кметският наместник Ценка Дойчева.
„Безкрайно благодаря на всички тях и най-вече на малките „еколози”, които с много любов представиха стихотворенията ми и продължават да ме вдъхновяват да творя” – коментира Еленка Щерева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.