Да помогнем от Ловеч

Да помогнем от Ловеч

Казвам се Мариян Георгиев Георгиев, роден на 28.08.1983 г. – на 28 години. Поради напреднало развитие на моето заболяване (хроничен гломерулонефрит) – заболяване на бъбреците – след поредно постъпване в болница за активно лечение и повишаване на показателите (креатинин) на 05.10.2011 г. ми беше поставена друга диагноза ХБН-3-4 степен (хронична бъбречна недостатъчност 3-4 степен), зависимост от диализа.
И от тук почват мъките. Сега ходя на диализа по 3 пъти в седмицата -понеделник-сряда-петък 2 смяна – по 4 часа съм включен в машината (аз казвам на този процес „смяна на маслото“, за да бъде малко весело, за да не го мисля много).
След поредица от изследвания и документи съм се записал в националната картотека за трансплантация към Александровска болница – София, където ще чакам за трупен донор (когато умре някой човек и му бъдат дарени бъбреците за донорство) и бъда съвместим с него. Най-вероятно мога да бъда трансплантиран, но в България донорството е под всякаква критика, а чакащите са над 800 човека.

Затова, след запознанство с много страдащи, намерих вариант за трансплантация в чужбина, но за целта са нужни 50,000 $ (вкл. пътуване, престой и самата операция). Тази сума е непосилна за мен и моето семейство, живея сам и не работя – имам 95% инвалидност без право на работа (кофти, все пак съм млад човек, искам да работя). Вече 4 месеца съм на диализа и колкото повече съм на диализа, толкова повече ми се уврежда организмът и ми намаляват % за трансплантация.

Ако някой иска да помогне, направили сме дарителска сметка.
Благодаря ви предварително!

Банка ДСК
BIC kog-STSABGSF
IBAN-BG41STSA93000020102311

за Мариян Георгиев Георгиев