Пострадал чака линейка 3 часа в Тетевен

Пострадал чака линейка 3 часа в Тетевен

Пострадал мъж от Тетевен чака 3 часа линейка от Спешна помощ в Ловеч, това пише в новия си брой в-к „Ловеч глас“. Близките на 77-годишния Илия Матев се обадили на телефон 112 около 10 ч. сутринта. Линейката от Ловеч пристигнала в Тетевен около 13 ч., алармираха роднини.Възрастният мъж паднал от каруца, след това конят го влачил и той наранил главата си. Близките му твърдят, че в 10,10 ч. го закарали в Спешна помощ в Тетевен, където обработили раната му, но заявили, че не могат да извършат всички необходими процедури, тъй като болницата в планинския град не работи по подходяща за случая клинична пътека. „В тетевенската болница му оказваха първа помощ, в 10,30 ч. се обадиха в Ловеч, че трябва да дойде линейка. Тя пристигна в един без петнадесет. Значи след 3 часа, а това са 70 км“, разказва внукът на пострадалия Иван Иванов.
Около обяд на 112 се обадила и дъщерята на Илия. „От 112 веднага ме свързаха със Спешна помощ – Ловеч. Отговорът беше – не се притеснявайте, госпожо, линейката ще дойде след 50 минути. И затвориха телефона“, каза Ирина Матева.
От Спешна помощ в Ловеч не отричат закъснението на линейката. Като причина те изтъкват факта, че два от екипите са били на адрес в този момент. Освен това Илия Матев се е намирал в здравно заведение, със стабилни показатели и било преценено, че не е нужно да тръгне третият екип, който дежури на разположение за особено спешни случаи. „Получен е сигнал от Тетевен от наш екип, че на територията на филиала има пострадал човек, който се нуждае от хирургична обработка, която там не могат да направят. Предстоят изследвания, след което ще ни се обадят да го транспортираме до болницата в Ловеч. Има някакво закъснение от порядъка на 40-50 минути. Мисля, че в рамките на 70 км, които ни делят от Тетевен, сме се включили във времето“, заяви д-р Данаил Дочев, супервайзер в ЦНСП-Ловеч.
Около 14 часа вчера Илия Матев беше настанен в неврохирургичното отделение в ловешката болница с диагноза разкъсвания на скалпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *